Rareş Bogdan: Turcan s-a descalificat ca lider al PNL. Supărarea i-a acoperit raţiunea

Rares Bogdan; (Epoch Times România)
Andrei Popescu
26.11.2021

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a lansat, joi seara, la Digi24, un atac dur la adresa fostului ministru al Muncii Raluca Turcan, după ce aceasta a declarat că nu există bani în buget pentru plata pensiilor şi a cerut demisia lui Florin Cîţu din fruntea PNL. Mai exact, Bogdan este de părere că Turcan s-a “descalificat ca lider al PNL” şi că ar trebui să se gândească înainte să “scoată un cuvânt pe gură”.

“Sunt absolut convins că dacă doamna Turcan ar fi făcut parte din guvern, la orice minister, probabil şi la Sport, nu ar fi avut o astfel de atitudine. În astfel de momente se văd liderii politici, se vede maturitatea lor şi nu cred că un lider politic care nu înţelege momentele complicate prin care trece un partid... Să nu credeţi că vreunul din echipa de negociere sau din PNL este fericit de această alăturare. Vă asigur că nu.

Eu nu voi critica colegii mei în spaţiul public, am să-i spun Ralucăi ce am de spus în cadrul biroului PNL.E o iresponsabilitate totală şi o piatră de moară pe care i-a aruncat-o domnului Nicolae Ciucă în braţe, înainte cu o zi ca acesta să fie votat, înainte cu o zi ca colegii mei, cei opt miniştri, să treacă prin furcile caudine ale comisiilor parlamentare. Cred că un lider politic trebuie să se gândească înainte de a scoate un cuvânt pe gură şi cred că prin ceea ce a făcut, Raluca Turcan s-a descalificat ca lider al PNL. Este inadmisibil”, a precizat Rareş Bogdan.

De asemenea, liderul PNL a transmis că va propune o sancţiune împotriva lui Turcan pe motiv că aceasta “ne-a creat prejudicii de imagine”, adăugând că sancţiunea va fi pe linie de partid, statutară.

“Faptul că a afirmat un ministru al Muncii (Raluca Turcan - n.r.), indiferent cum s-ar numi el, că Florin Cîţu sau premierul României, indiferent de nume, a dispus mutarea unor bani de la alocaţiile pentru copii la plata pensiilor mi s-a părut o chestiune ireală. Or, doamna Turcan nu a înţeles ce portofoliu a ocupat, ori pur şi simplu din cauza supărării că nu a mai intrat în noul Cabinet, supărarea i-a acoperit raţiunea”, a continuat Bogdan.

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, Raluca Turcan a lansat un atac dur la adresa şefului său de partid Florin Cîţu şi chiar i-a cerut demisia atât lui, cât şi echipei care a negociat cu PSD-ul, acuzându-i că s-au “milogit” la Marcel Ciolacu să prindă un colţ de pâine.

“Cu toţii i-am reproşat lui Orban că nu a negociat în interesul partidului. Dacă el nu a făcut-o, voi în interesul cui aţi făcut-o? Cu siguranţă nu al PNL! Când am fost convinsă că negocierea lui Ludovic cu USR e proastă, m-am ridicat de la masă. La fel şi Rareş, şi Robert, şi ceilalţi mi-aţi dat dreptate. Cum arată negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban? Eu atunci m-am ridicat şi am plecat. Voi ce aţi făcut acum? V-aţi milogit la Ciolacu să prindeţi un colţ de pâine. Şi-atunci, vă miraţi că PNL se confruntă cu un asemenea val de critici, câtă vreme voi acţionaţi în afara unei legitimităţi politice fireşti? Închei spunând, momentul acesta este o ruşine pentru PNL şi cred că Preşedintele PNL ar trebui să-şi depună demisia, împreună cu echipa de negociere!”, a afirmat Turcan într-un mesaj pe care aceasta l-a transmis colegilor săi din BPN.

Mai mult, Turcan a acuzat că “mandatul lui Florin Cîţu nu a fost decât un şir de minciuni, greşeli şi jocuri personale” şi susţine că premierul interimar ar fi un gambler dispus să “joace la poker până şi banii de pensii”.

“De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, a mai scris Turcan în mesajul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor