Rareş Bogdan, la Antena 3: Barna nu va obţine la prezidenţiale scorul pe care USR-PLUS l-a avut la europarlamentare

Rareş Bogdan
Rareş Bogdan (Epoch Times România)

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a susţinut, duminică, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că liderul USR, Dan Barna, nu va reuşi să obţină la alegerile prezidenţiale scorul pe care Alianţa USR-PLUS l-a obţinut la europarlamentare.

Întrebat "ce e mai simplu sau mai complicat pentru Iohannis în turul 2, cu Barna în turul 2 sau cu un candidat PSD", Bogdan a răspuns că oricine va fi în turul 2 cu Iohannis, liberalii vor acţiona serios şi vor încerca să îi convingă pe români că Iohannis e cea mai bună opţiune pentru România.

Întrebat despre măsurătorile pe care e de presupus că liberalii le-au făcut, Bogdan a susţinut ca "poza momentului" arată ca Barna ar obţine un scor sub 22%.

"Indiscutabil, o luptă a candidatului dreptei contra candidatului stângii, în speţă a PSD, mai ales dacă va candida din partea social-democraţilor şi domnul Pleşoianu, şi va intra şi doamna Firea în competiţie, va fi mult mai facilă o victorie a preşedintelui Iohannis în faţa unui candidat al stângii.

Dar, eu tratez lucrurile şi noi tratăm lucrurile exact la fel şi în cazul în care în turul 2 va exista un candidat al dreptei, respectiv domnul Dan Barna. Probabil scorul obţinut de preşedintele Iohannis nu va mai fi de 75% în turul 2, ci va fi doar de 65-70%. Asta e toată diferenţa.

Eu cred că în turul 1, domnul Barna, cu tot respectul pentru domnia sa şi pentru votanţii Alianţei 2020, nu va reuşi să obţină scorul pe care alianţa a reuşit să-l obţină la europarlamentare", a spus Rareş Bogdan, potrivit căruia asta arată azi cercetările sociologice.

"Poza momentului ne arată că aproximat 35 - 40% dintre votanţii USR-PLUS mizează la vot pe Klaus Iohannis, probabil în momentul în care campania va începe, acest procent va creşte sau va scădea. În momentul în care Dan Barna va reuşi să obţină toate voturile Alianţei 2020, se va poziţiona sub 22%", a adăugat Rareş Bogdan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne