Rareş Bogdan: Dăncilă poate nu cunoaşte sensul cuvintelor. I s-o fi tradus greşit din limba română în limba română

Rares Bogdan
Rares Bogdan (Epoch Times România)

Într-o intervenţie telefonică avută la Digi24, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan i-a dat replica liderului PSD, Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta a dat o conotaţie diferită afirmaţiilor sale potrivit cărora „Dăncilă ar trebui să se pregătească de o dezbatere cu procurorii”. Fostul jurnalist a replicat că „poate doamna Dăncilă nu cunoaşte exact sensul cuvintelor” şi „i s-a tradus greşit din limba română în limba română”.

„Poate doamna Dăncilă nu cunoaşte exact sensul cuvintelor spuse de mine, poate i s-a tradus greşit din limba română în limba română şi nu a înţeles exact ce am spus. Faptele celor de la Ministerul Finanţelor pe care le-a dezvăluit domnul Cîţu sunt de procuratură”, a fost răspunsul lui Rareş Bogdan.

Cu acest prilej, Rareş Bogdan a acuzat-o pe Dăncilă de faptul că la momentul evenimentelor din Piaţa Victoriei de la 10 august 2018, şefa PSD şi-a delegat atribuţiile lui Paul Stănescu şi apoi a scris şi semnat o scrisoare pe care avea să o trimită la Bruxelles şi la Strasbourg în care acuză că protestul diasporei din 10 august era o „tentativă de lovitură de stat împotriva guvernului său”.

„Astăzi recunosc că am avut o satisfacţie uriaşă în momentul când colegul meu Marcel Vela a venit cu promisiunea [...] că vom desecretiza dosarul 10 august. [...] Veţi afla cu toţii ce s-a întâmplat atunci, de unde s-au dat comenzile, [...], care era legătura dintre MAI şi celebra vilă de la Scroviştea unde era Liviu Dragnea, cum s-au dus datele, cine a dat ordinele şi de ce doamna Dăncilă a intrat în concediu exact înainte cu 2 zile [de protestul din 10 august – n.n.] pentru ca astăzi să ne amintească că dânsa nu a fost prezentă. Dânsa nu a fost prezentă atunci, şi-a delegat atribuţiile domnului Paul Stănescu, vicepremier, însă doamna este cea care a semnat documentul prin care România a fost pusă într-o situaţie hilară la nivel internaţional, vorbind despre lovitură de stat. Doamna Dăncilă este semnatara acelui document care a ajuns la Bruxelles, la Strasbourg în care un premier în funcţie vorbeşte despre o tentativă de lovitură de stat împotriva guvernului pe care îl conduce. Lucrurile acestea nu pot fi uitate. E normal ca doamna Dăncilă să răspundă pentru acest lucru”, a declarat liderul PNL.

Nu în ultimul rând, fostul jurnalist afirmă că „doamna Dăncilă încearcă să se victimizeze”, acesta fiind „ultimul sfat pe care i l-au dat consultanţii, care sunt speriaţi că va obţine un scor mai mic decât a obţinut la alegerile de pe 10 noiembrie”.

Reamintim că în cursul zilei de joi, Viorica Dăncilă a susţinut o conferinţă de presă în care îi solicită contracandidatului său Klaus Iohannis să dea explicaţii privitoare la spusele lui Rareş Bogdan care anunţa că „Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii”. Dăncilă se întreba „de ce” ştie Rareş Bogdan ce vor să facă procurorii şi a încercat să acrediteze ideea că de fapt este „ameninţată” cu dosare şi procurori pentru că ar fi solicitat o dezbatere electorală cu Klaus Iohannis.

„L-am văzut cu toţii pe Rareş Bogdan, portavocea preşedintelui Klaus Iohannis, ameninţându-mă cu procurorii. Citez: «Dăncilă să se pregătească de o dezbatere cu procurorii». Ce să înţeleg? Pentru că am îndrăznit să îl chem pe preşedintele Iohannis la o dezbatere în faţa românilor, sunt ameninţată cu procurorii şi cu dosare?”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne