Rareş Bogdan, acuzaţii incendiare despre motivele renunţării la legea certificatului verde. Rafila, pus la zid

Rares Bogdan;
Rares Bogdan; (Epoch Times România)

Guvernul a renunţat la impunerea certificatului Covid din cauza presiunilor masive făcute de mişcarea antivaccinistă, de unii lideri ai BOR şi din cauza intereselor electorale ale PSD, a susţinut prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan.

Liberalul a mai susţinut, într-un interviu la Digi24.ro, că ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor.

Redăm dialogul lui Rareş Bogdan cu reporterul Digi24, Alexandru Rotaru:

Rareş Bogdan: Preşedintele Macron, în lunile aprilie-mai, pentru cei fricoşi spun asta, pentru cei cu teamă, avea în cotele de încredere, căzuse sub 20%, devenise periculos pentru statul francez dar şi pentru viitoarea lui candidatură, şi atunci a luat nişte măsuri extrem de dure, restrictive pe certificat verde introdus pe terasele bistroului, pe plajele de la Mediterană, ei, această acţiune care a părut cumva izolată a Franţei, l-a dus la câştigarea publicului plus 60, a publicului matur şi în vârstă şi l-au crescut în sondaje între 6 şi 8 procente, pentru că a făcut ceea ce îşi dorea francezul, a venit cu hotărâre, cu fermitate şi a spus oameni buni, nu vă bateţi joc, nu-mi riscaţi viaţa celui care alege să poarte mască, care alege să se vaccineze şi să respectele regulile acestea uneori extrem de greu de respectat, dar care s-au dovedit singurele care ne permit să rămânem totuşi sănătoşi.

Reporter: Domnule Bogdan, aţi spus că adresaţi acest mesaj către cei fricoşi. Vă referiţi inclusiv la colegi de-ai dumneavoastră, colegi de Coaliţie?

Rareş Bogdan: Bineînţeles.

Reporter: Aveţi colegi fricoşi în PNL?

Rareş Bogdan: Bineînţeles, am colegi fricoşi şi în PNL, şi în PSD, au fost colegi fricoşi şi în USR...

Reporter: Din ce punct de vedere?

Rareş Bogdan: Fricoşi prin lipsă de acţiune şi de hotărâre şi de decizie. Ştiţi, uneori, faptul că nu se ia nicio decizie e mult mai grav decât dacă se ia o decizie proastă. România a suferit în ultimii 30 de ani masiv din cauza tergiversării unor decizii şi nu din cauza luării unor decizii, şi eu încerc să le atrag atenţia colegilor mei, tuturor colegilor mei şi în general celor din clasa politică, că trebuie să înţeleagă că trebuie să asculte glasul oamenilor, pentru a vedea starea de spirit a populaţiei şi pentru a înţelege că în momentul acesta o scânteie poate crea o stare pe care nu ne-o dorim cu nimeni sau o situaţie pe care nu ne-o dorim cu nimeni la nivelul României.

Reporter: Vorbeaţi de fricoşi, întrebarea este legată de paralelismul pe care l-aţi făcut cu Emmanuel Macron care a luat acele măsuri în timpul verii, pentru trenuri, avioane, restaurante, orice însemna spaţiu public.

Rareş Bogdan: Şi la plaje, domnule Rotaru.

Reporter: Pornind de la acest paralelism pe care l-aţi făcut, în România cine au fost fricoşii, domnule Rareş Bogdan, în legătură cu certificatul verde, în Coaliţie, în partid?

Rareş Bogdan: A fost o lipsă de hotărâre, iar din păcate mişcarea antivaccinistă, care a avut undeva între 14 şi 17 procente undeva la începutul anului trecut, a ajuns să contamineze şi mai mult şi pe fondul promovării unor antivaccinişti puternici, şi pe fondul implicării, din păcate, a unor ierarhi, a unor feţe bisericeşti în această acţiune, a reuşit să cuprindă o masă mult mai mare de cetăţeni români, şi în momentul acesta practic procentele sunt 52 la 48 sau 54 la 46, deci e foarte complicat în momentul acesta ca cineva să vină să-şi asume o astfel de acţiune, pentru că timp de şase luni de zile nu a existat hotărâre, şi cei care trebuiau să-şi asume lucruri au tergiversat, după care au reuşit să fie dominaţi de către mişcările astea.

Reporter: Dincolo de a lansa cumva aşa în spaţiu, cei care au avut responsabilitate, noi avem nevoie de câteva exemple concrete, din partidul dumneavoastră, din partidul partener de Coaliţie.

Rareş Bogdan: Nu pot da exemple concrete pentru că am vorbit mai mult decât e cazul. Eu le-am spus şi atunci, le-am spus şi acum, acum e târziu, în momentul acesta e târziu, nu fac altceva decât să enerveze, să scoată lumea în stradă, să creeze dezordine şi frică, pentru că la momentul la care trebuia să acţioneze nu au acţionat.

Reporter: Florin Cîţu spunea aseară, în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, că ministrul Sănătăţii, adică Alexandru Rafila, adică PSD, a venit şi a insistat asupra renunţării la certificatul verde, aşa este?

Rareş Bogdan: Eu vă las pe dumneavoastră să trageţi nişte concluzii: electoratul PNL în luna noiembrie era în proporţie de 84% în favoarea certificatului verde, nu şi la locurile de muncă, erau nişte nuanţe, dar era de acord. În cadrul electoratului PSD, ca să înţelegeţi poziţia PSD, era de 50-52% pentru, restul erau împotrivă, iar domnul Rafila a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne