Rafila: Lamentarea lui Voiculescu privind cifrele nu are niciun fel de legătură cu realitatea

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila (Epoch Times România)

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat, la Antena 3, că “lamentarea” ministrului Sănătăţii cu privire la valabilitatea cifrelor legate de rata de infectare din Capitală „nu are nicio legătură cu realitatea”.

„Ministrul Sănătăţii nu ştiu de ce pune la îndoială cifrele, mai ales să nu ne pună pe noi la îndoială în ceea ce priveşte aceste date, totuşi e ministru al Sănătăţii, coordonează întreaga activitate legată de testare şi cred că deja a avut suficient timp ca aceste lucruri să devină funcţionale după instalarea noului guvern.

Nu vă spun din punct de vedere politic, ci din punct de vedere profesional. Această lamentare nu are niciun fel de legătură cu realitatea. Dânsul are toate pârghiile astfel încât într-o săptămână, două, să avem o radiografie fidelă a situaţiei epidemiologice din toată ţara”, a precizat medicul, citat de Digi 24.

Remarcile profesorului Rafila vin în contextul în care Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, vineri, ridicarea mai multor restricţii în Capitală, începând cu ziua de luni. Măsura vine în contextul în care, timp de trei zile consecutiv, incidenţa infectărilor cu Covid-19 a fost de sub 3 la mia de locuitori. Prin urmare, începând de luni, se redeschid la interior şi în limita a 30% din capacitate restaurantele, barurile, teatrele, sălile de jocuri de noroc şi cinematografele. Programul de funcţionare va fi între orele 6:00 şi 21:00.

Totuşi, decizia nu a fost agreată de toată lumea. Mai exact, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a transmis, vineri, o scrisoare Comitetului, în care a solicitat menţinerea restricţiilor în Bucureşti. De asemenea, ministrul a mai susţinut că, în contextul naţional şi european, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la un nou val de infecţii”, mai ales că a fost confirmat un caz cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei, şi a avertizat că inclusiv redeschiderea şcolilor ar putea fi periclitată.

Totodată, într-un interviu acordat, joi, la Europa FM, ministrul Sănătăţii a afirmat că el nu crede că rata de infectare în Bucureşti raportată de Guvern – adică, 2,9 la mia de locuitori – este reală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne