Rachetele Taurus ar putea distruge podul din Crimeea. Olaf Scholz, luat la întrebări de ce Germania nu le livrează Ucrainei

Olaf Scholz (Andreas Gora / Pool / Getty Images)
D.B.
16.01.2024

Friedrich Merz, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partid de opoziţie din Germania, a cerut din nou guvernului să furnizeze Ucrainei rachete de croazieră Taurus, care ar putea distruge podul din Crimeea construit de Rusia, potrivit Ukrainska Pravda, care citează Tagesschau.

Într-un interviu acordat Table Media, Merz a declarat că aceste rachete ar putea distruge podul Kerci din Crimeea, "cea mai importantă rută de aprovizionare pentru forţele de invazie ruseşti".

După cum a spus el, cancelarul federal Olaf Scholz trebuie să răspundă poporului german de ce nu livrează aceste arme Ucrainei.

"Este încă o tactică? Sau este vorba de ignoranţă? Trebuie să ne răspundă tuturor, inclusiv mie, la această întrebare", l-a criticat Merz pe cancelar.

Anterior, preşedintele CDU i-a cerut din nou cancelarului Olaf Scholz să nu mai întârzie livrarea rachetelor de croazieră Taurus către Ucraina.

În acelaşi timp, mai mulţi reprezentanţi importanţi ai Bundestagului german care se ocupă de probleme de apărare au susţinut ideea de a oferi Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune Taurus pentru a lansa lovituri împotriva ţintelor ruseşti, o poziţie pe care guvernul federal a considerat-o anterior inacceptabilă.

S-a raportat că, după atacurile cu rachete pe scară largă ale Rusiei asupra Ucrainei, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, preşedinta Comisiei de Apărare din Bundestag şi reprezentantă a Partidului Liber Democrat, a îndemnat, de asemenea, guvernul să ofere rachete Taurus Ucrainei. Ea a declarat că Ucraina are nevoie în prezent de "muniţie pentru artilerie, [rachete] Taurus şi piese de schimb pentru echipamentele mari pe care le furnizăm".

Cu toate acestea, guvernul german continuă să refuze să furnizeze rachete Taurus Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor