Putin curtează ţările asiatice comuniste. După vizita în Coreea de Nord, preşedintele rus ajunge în Vietnam

Vladimir Putin a sosit în Vietnam, 20 iunie 2024 (Getty Images)
Redacţia
20.06.2024

Preşedintele rus Vladimir Putin a ajuns joi dimineaţa devreme în Vietnam pentru discuţii cu liderii comunişti din această ţară, după ce a încheiat un pact de apărare cu Coreea de Nord.

Aeronava lui Putin a aterizat pe aeroportul internaţional din Hanoi, unde a fost întâmpinat pe covorul roşu de vicepremierul vietnamez Tran Hong Ha, potrivit unui martor Reuters.

Într-un articol de opinie pregătit cu ocazia vizitei sale, Putin a lăudat ţara din Asia de Sud-Est, condusă de comunişti, pentru că a sprijinit "o modalitate pragmatică de a rezolva criza" din Ucraina, comentarii publicate în ziarul Partidului Comunist din Vietnam.

Vietnamul, care oficial urmăreşte o politică externă neutră - pe care o numeşte "diplomaţie de bambus" -, în relaţiile sale cu puterile mondiale, s-a abţinut de la a condamna invazia rusă împotriva Ucrainei, o poziţie pe care ţările occidentale o consideră prea apropiată de Kremlin.

Ţara din sud-estul Asiei este a treia naţiune pe care Putin o vizitează, după China şi Coreea de Nord, de când a fost învestit pentru un al cincilea mandat în luna mai.

Aceasta este a cincea vizită a lui Putin în Vietnam, şi prima din ultimii şapte ani.

Pe lângă discuţii cu liderii de vârf ai Vietnamului, Putin va participa la ceremonii de depunere de coroane, inclusiv la Mausoleul Ho Chi Minh, care găzduieşte trupul îmbălsămat al liderului fondator al Vietnamului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor