PSD solicită Poliţiei să oprească Congresul PNL. Cere sancţionarea şi dispersarea celor ce vor vrea să participe

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Screenshot)

PSD a sesizat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, cu privire la pregătirile PNL „în vederea săvârşirii unei infracţiuni” prin organizarea congresului de sâmbătă.

În sesizarea trimisă autorităţilor, PSD le cere autorităţilor cu atribuţii în domeniul limitării răspândirii pandemiei să împiedice practic desfăşurarea congresului inclusiv, prin sancţionarea şi dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică.

"Având în vedere că un astfel de eveniment politic nu respectă măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, organizarea unui astfel de congres, cu un număr atât de mare de persoane, care provin de pe întreg teritoriul naţional riscă să contribuie semnificativ la răspândirea virusului SARS-cov-2 la nivelul întregii populaţii, ceea ce ar constitui o ameninţare gravă la sănătatea publică din România.

Prin urmare, vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare pentru prevenirea şi împiedicare comiterii unei astfel de infracţiuni, inclusiv prin sancţionarea şi dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică", scriu social-democraţii în sesizarea lor.

PSD şi-a semnalat demersul şi printr-o postare pe Facebook prin care îi acuză pe liberali că sfidează legea şi restricţiile:

"Milioane de bucureşteni trebuie să respecte restricţiile anti-COVID-19 pe care le-a adus proasta gestiune a pandemiei dar nu pot fi obligaţi să suporte şi nesimţirea liberalilor.

Mâine, 5.000 de liberali se vor înghesui în spaţiul închis de la Romexpo sfidând legea şi restricţiile pe care, în acelaşi timp, guvernul Cîţu le impune tuturor celorlalţi cetăţeni, sub ameninţarea sancţiunilor.

Legea trebuie să fie una pentru toţi, fără privilegiaţi şi trişori! Nu poate fi acceptată 'argumentaţia' că un congres făcut pentru interese de partid reprezintă un eveniment cultural.

Nici Cîţu, nici Orban, Turcan sau Vîlceanu nu au niciun drept să facă la Bucureşti dezastrul de sănătate publică făcut de colegul lor Gheorghe Flutur, anul trecut, în judeţul Suceava.

De aceea am sesizat Inspectoratul General al Poliţiei, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti pentru a opri această flagrantă încălcare a legii şi pentru a dispersa pe toţi participanţii la această manifestare iresponsabilă", scriu liderii PSD pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne