PSD nu se lasă. Ordonanţa privind majorarea cu 20% a alocaţiilor, respinsă în Comisia de Muncă din Senat

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Facebook)

Comisia de Muncă a Senatului a respins marţi ordonanţa de urgenţă a Guvernului vizând majorarea cu 20% a alocaţiilor pentru copii începând cu luna august, informează G4Media. Au votat pentru respingere cei de la PSD, USR şi UDMR s-au abţinut, iar PNL a votat împotriva respingerii.

Următorul pas este dezbaterea şi votul în Senat însă for decizional este Camera Deputaţilor.

Trebuie precizat că respingerea OUG-ului privind majorarea alocaţiilor ar însemna rămânerea în vigoare a legii privind dublarea acestora, adoptată la finalul anului trecut de Parlament, la iniţiativa PSD-ului care a încercat să-i pună în dificultate pe liberali cu bugetul.

Mişcarea de astăzi era cât se poate de previzibilă, liderul senatorilor PSD Robert Cazanciuc anunţând încă de duminică, într-o conferinţă de presă, că această OUG „nu este de modificat”, ci una „de respins”, „pentru că, pur şi simplu, nu numai că sfidează Parlamentul României, dar sfidează bunul simţ”.

Cazanciuc a mai ţinut să precizeze că PSD este „categoric” împotriva creşterii etapizate a alocaţiilor pentru copii.

„O să vedem ce o să facem în comisii sau în plen, dacă vom respinge, pur şi simplu, această ordonanţă de urgenţă sau dacă o să o amendăm, în aşa fel încât ea să fie exact strict ca legea în vigoare în momentul de faţă. Este mai degrabă o chestiune de tehnică legislativă”, a explicat social-democratul.

Reamintim că pe 29 iulie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede creşterea cu 20%, începând cu 1 august, a alocaţiilor copiilor. PSD insistă ca alocaţiile să fie însă dublate, aşa cum s-a votat în Parlament (tot la presiunea PSD) în 18 decembrie 2019. Liberalii au anunţat, însă, încă de acum un an, că bugetul nu permite dublarea alocaţiilor şi a acuzat că ceea ce face PSD-ul e "terorism economic."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne