PSD admite că nu vrea să-l dea jos pe Cîţu. Dîncu: "Pentru PSD, premierul funcţionează ca un agent electoral"

Vasile Dîncu
Vasile Dîncu (Screenshot)

După ce liderii au tunat şi fulgerat pe toate canalele media contra premierului Cîţu şi au susţinut că vor să dea guvernul jos, acum, după ce moţiunea de cenzură a fost amânată în parlament, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a admis că PSD nu are niciun interes să-l dea jos pe premierul Florin Cîţu.

„De ce să-l dăm noi jos pe Cîţu? Să le facem proiectul celor de la USR PLUS, să ajutăm la revenirea proiectului guvernamental USR PLUS – PNL? De ce să fie folosit PSD ca ciocan cu care unii îşi dau altora în cap?”, a comentat Dîncu, citat de G4Media, în emisiune la Digi24.

Dîncu a mai susţinut că politica presupune „strategie” şi că în acest moment pentru PSD, Cîţu nu e mai rău decât alţi liberali, dimpotrivă pentru PSD, actualul premier funcţionează ca un „agent electoral”.

„Dacă noi ne-am grăbi să votăm cum vor ei în privinţa moţiunii de cenzură, ar însemna să-i ajutăm să revină în formula care le convine lor. (…) Adică ne cer nouă să le facem proiectul guvernamental, de ce să le facă PSD calculele? Vă spun sincer, Cîţu este pentru PSD un foarte bun agent electoral. El oricum e terminat. Fie că ajunge preşedintele PNL, fie că nu ajunge, nu-l va mai vota nimeni. Sunt calcule strategice pentru PSD şi ei ne dau muniţia”, a mai adăugat social-democratul.

Potrivit lui Dîncu, faptul că premierul a atacat moţiunea de cenzură la Curtea Constituţională este tot un argument în favoarea PSD. Dîncu a mai declarat că social-democraţilor (care au boicotat în tandem cu liberalii moţiunea de cenzură în Birourile Permanente ale Parlamentului astfel încât aceasta să nu poată fi votată înainte de congresul PNL) li se oferă ocazia să aştepte răspunsul CCR şi că oricum pentru popor nu are nicio însemnătate dacă e dat jos Cîţu cu două săptămâni mai repede.

„Cu ce se îmbunătăţeşte viaţa românilor dacă e dat jos Cîţu cu două săptămâni mai repede? Cu nimic. Să-şi facă liberalii congresul, să le fie de bine, nu ne interesează. Nu vedeţi că ei îşi fac oferte reciproce (USR PLUS şi PNL – n.r), să revină la guvernare împreună? De ce să-i ajutăm noi să-şi dea jos singuri guvernul?(…) Noi avem treabă, suntem de partea poporului, lucrăm acum la legea consumatorului vulnerabil…”, a comentat Dîncu.

Social democratul a mai adăugat că PSD nu va susţine niciun guvern minoritar al PNL şi că acest lucru s-a stabilit în Consiliul Naţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne