Prună: Ştiţi cât a încasat statul din TVA pe gaze şi curent în perioada cât a explodat preţul? 1,5 MILIARDE

Cristina Pruna
Cristina Pruna (Epoch Times România)

Deputata USR Cristina Prună a atras atenţia, la Profit TV, că statul român a încasat 1,5 miliarde de lei din TVA în perioada în care au explodat facturile la energie.

"Ştiţi cât a încasat statul român din TVA pe energie şi gaze în această perioadă cât a explodat preţul, din luna noiembrie? 1,5 miliarde de lei, în plus, încasări numai din TVA. În plus, s-au luat dividende de la companiile de stat şi s-a supraimpozitat profitul cu 80% pentru producătorii de energie regenerabilă. Marele câştigător al acestor creşteri de preţuri este statul român. Statul se îndestulează şi cetăţeanul suferă", a declarat Cristina Prună, citată de News.ro.

În opinia deputatei USR, soluţia corectă este reducerea de taxe, nu plafonarea şi compensarea pentru care a optat Guvernul. Mai mult, a continuat reprezentanta USR, Executivul ar trebui să vină şi cu unele măsuri suplimentare şi a dat şi un exemplu în acest sens.

"M-am uitat în Belgia, ei au oferit un voucher de 100 de euro tuturor cetăţenilor, pe lângă reducerea TVA la 6%, va face o diferenţă", a adăugat Cristina Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne