Protestele de la Pungeşti continuă – Jandarmeria intervine în forţă la încurajările lui Ponta

Mişcarea de rezistenţă de la Pungeşti (Prin bunavoinţa Asociaţiei Vira)
P. P.
03.12.2013

Sătenii din Pungeşti au ieşit iarăşi pe străzi după ce utilajele de forare, protejate de jandarmerie, sunt pregătite pentru instalare pe câmpul din perimetrul localităţii Siliştea – Pungeşti.

Pentru a dispersa o parte din manifestanţii care au luat poziţie pe carosabil, aproximativ 250 de jandarmi au intervenit în forţă, acţiune ce a fost încurajată de premierul Victor Ponta.

Sub pretextul că independenţa energetică reprezintă un proiect de interes naţional, Ponta le-a transmis forţelor de ordine că nu va accepta ca „20, 30, 50, 70 de oameni să încalce legea!”.

Luni seară, prima sondă de explorare de gazelor de şist a fost amplasată în localitatea Siliştea-Pungeşti iar la faţa locului se mai aflau doar 10 protestatari rămaşi şi după retragerea jandarmilor. O parte din angajaţii societăţii de explorare a gazelor de şist aranjau platforma necesară primei sonde de explorare după ce, în cursul zilei de luni, zona deţinută de Chevron a fost delimitată cu un gard.

În timpul zilei, jandarmii au ridicat şapte persoane de la faţa locului, cărora le-au fost întocmite dosare penale la sediul Poliţiei Judeţene Vaslui, pentru blocarea drumului Vaslui-Gârceni.

Înaintea intervenţiei, reprezentanţii Jandarmeriei Române au somat sătenii să deblocheze drumul către proprietatea companiei însă unii dintre ei au refuzat să elibereze carosabilul care permitea accesul utilajelor Chevron, explică şeful Jandarmeriei Române. Pe şosea a fost găsită abandonată şi maşina fostului primar din localitate, Costică Spiridon, prezent la protestele din 16 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor