Propunerea lui Tăriceanu: Aduceţi medicii care îşi ispăşesc pedepsele în închisoare

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a atacat Guvernul Orban criticându-l că este “lipsit de experienţă” în gestionarea crizei generate de epidemia de Covid-19, şi îi sugerează premierului Ludovic Orban „soluţii” pentru ieşirea din criza de personal medical existentă în unităţile spitaliceşti. O propunere inedită făcută de liderul ALDE ar fi ca medicii care îşi ispăşesc pedeapsa în închisoare să fie chemaţi la datorie, dându-li-se astfel şansa de a se reabilita muncind în folosul societăţii.

Sugestia lui Tăriceanu vine în contextul în care multe cadre medicale au demisionat sau au intrat în concediu medical pentru a nu fi nevoite să lucreze în condiţiile de insuficientă protecţie existente actualmente în spitale, de teama de a nu fi infectate.

Concret, într-o postare publicată, joi, pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe premierul Orban că ar profita de starea de urgenţă pentru a-i obliga pe medici să vină la muncă fără să le sigure condiţiile necesare.

„Lipsa de experienţă naşte monştri! Văd că Guvernul Orban se pregăteşte să ia măsuri extreme împotriva doctorilor care pleacă din sistem ca măsură de protest extrem faţă de faptul că sunt trimişi la luptă fără arme.

Dl Orban a găsit o soluţie rapidă: îi condamnă la locul de muncă! Pentru că asta e, de fapt, măsura de a prelungi preavizul sau ameninţarea că nu vor mai putea practica medicina în România. Premierul Orban, după cazul Chiţac, s-a izolat 2 săptămâni la Vila Lac. De ce? Pentru că îi era teamă de virus! Medicii sunt oameni şi ei şi au aceleaşi frici ca Premierul de la Vila Lac 1: frica de îmbolnăvire, frica de faptul că vor da boala şi familiilor lor”, afirmă Tăriceanu.

Nu în ultimul rând, ALDE aduce acuzaţii Executivului şi vorbeşte despre obligaţiile acestuia “de a organiza locuri de odihnă pentru personalul medical şi o hrană adecvată, atât pentru personalul medical, cât şi pentru bolnavi”.

„Personalul medical a realizat că lucrurile sunt strâmbe. Că toate asigurările pe care le auzim la televizor în fiecare zi la ora 14 (suntem pregătiţi... guvernul e pregătit... autorităţile sunt gata să, etc), sunt doar propagandă. Medicii ştiu că după ce dl Iohannis îşi termină cuvântarea la ora 14.05 şi se retrage în Vila Lac, ei se întorc între bolnavi, fără echipamente şi fără odihnă. Medicii şi personalul medical sunt primii care au văzut că propaganda nu salvează oameni. Ei sunt primii care au văzut că Împăratul e Gol. [...]

Dar, dacă Guvernul va profita de starea de urgenţă şi va da un asemenea ordin, ei trebuie să adauge şi obligaţii pentru autorităţi. OBLIGATIVITATEA Guvernului de a asigura TOATE materialele de protecţie de care personalul medical are nevoie. OBLIGATIVITATEA statului de a organiza locuri de odihnă pentru personalul medical şi o hrană adecvată, atât pentru personalul medical, cât şi pentru bolnavi.

De fapt, toate măsurile aste luate pe picior ne arată cât de puţin pregătiţi sunt cei care ne guvernează. În loc să se pregătească pentru un maraton ei s-au pregătit (un fel de a zice) pentru un sprint! Criza nu este un efort de o săptămână sau două, ci este o bătălie care va dura luni de zile. Iar noi nu am ajuns nici măcar la jumătatea crizei!”, susţine Tăriceanu.

Nu în ultimul rând, liderul ALDE propune şi o soluţie inedită: „Scoateţi din închisori medicii care îşi ispăşesc pedepsele şi daţi-le şansa să se reabiliteze, muncind pentru societate”.

„Faceţi un apel la personalul medical pensionat de curând să revină la muncă. Dar nu cu forţa, ci pentru că vor şi pentru că au încredere că o să le daţi materiale de protecţie şi o să aveţi grijă de familiile lor”, transmite Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne