Profesorii fără "certificat verde" din Israel şi care nu vor să fie testaţi nu vor mai putea preda începând cu 3 octombrie

Vaccinare anti-Covid-19
Vaccinare anti-Covid-19 (gov.md)

Profesorii din Israel care nu prezintă aşa-numitul "green pass" (paşaport de imunitate) şi care nu doresc să fie testaţi pentru virusul Wuhan nu vor mai putea preda în şcoli, începând cu 3 octombrie, conform Reuters.

Paşaportul de imunitate, care expiră dacă purtătorul nu are a treia doză de vaccin, atestă că o persoană a fost vaccinată sau s-a recuperat după infectarea naturală cu COVID-19.

Conform noilor regulamente, cadrelor didactice care nu deţin paşaportul de imunitate nu li se va permite nici măcar să ţină cursuri online şi nu vor fi plătiţi, a declarat joi o purtătoare de cuvânt a Ministerului Educaţiei.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, începând cu 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar şase luni după a doua vaccinare. După aceea, persoanele în cauză trebuie să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru a le valida.

În ciuda ratei mari de vaccinare, Israelul se confruntă cu un număr mare de persoane infectate zilnic, majoritatea fiind dintre persoanele nevaccinate.

Ministerul Sănătăţii din Israel a raportat, joi, 5.921 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, după ce săptămânile trecute, numărul zilnic al infectărilor se situa în jurul valorii de 10-11 mii.

Până în prezent, în jur de 60% dintre cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinaţi şi puţin sub 34% au primit a treia doză de vaccin anti-COVID.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură