Procurorii renunţă la urmărirea penală a viceprimarului USR al Timişoarei: "E integrat în societate şi regretă faptele"

Dominic Fritz, primarul Timişoarei (st) şi Ruben Laţcău, viceprimarul Timişoarei
Dominic Fritz, primarul Timişoarei (st) şi Ruben Laţcău, viceprimarul Timişoarei (Facebook)

Ruben Laţcău, viceprimarul USR al Timişoarei, a comis în vara lui 2019 o contravenţie în domeniul rutier, fiindu-i suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile şi eliberându-i-se o dovadă înlocuitoare valabilă timp de 15 zile. Totuşi, la o zi după expirarea dovezii, acesta s-a urcat din nou la volan şi a fost prins de poliţişti conducând ilegal, relatează Pressalert.ro.

“Ştiau [înainte de alegerile locale – n.r.]. Le-am spus colegilor. Este o contravenţie de circulaţie fără nicio concluzie penală. Le-am transmis toate informaţiile colegilor din presă care m-au sunat. Nu am nimic de ascuns. Este o prostie pe care am făcut-o şi care nu a avut nicio consecinţă asupra nimănui, decât a mea”, a precizat, luni, Laţcău.

După ce a fost prins la volan cu dovada expirată, pe numele proaspătului viceprimar a fost deschis un dosar de cercetare şi, ulterior, procurorii au decis prin ordonanţă urmărirea penală a acestuia, “pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, faptă prevăzută de art.335. alin. 2 din Codul Penal”.

Conform articolului respectiv din Codul Penal, conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendat acest drept “se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Dar, potrivit sursei citate, procurorii au renunţat la urmărirea penală, obligându-l pe Laţcău să presteze 40 de zile de muncă în folosul comunităţii la Direcţia Generală de Asistenţă pentru Protecţia Copilului sau la SC Horticultura SA.

Procurorii au motivat decizia prin faptul că actualul viceprimar “nu are antecedente penale, este integrat în societate, are studii superioare, este manager la o companie importantă, a recunoscut şi regretă faptele”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne