PressOne: Noul ministru al Agriculturii, fost ofiţer la serviciul secret “Doi ş’un sfert”

Adrian Chesnoiu
Adrian Chesnoiu (Camera Deputaţilor)

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost ofiţer în serviciul secret “Doi ş’un sfert” al Ministerului de Interne, scrie PressOne.

Informaţia, care nu figurează în CV-ul oficial al lui Adrian Chesnoiu, a fost confirmată pentru sursa citată cu o oră înainte de ceremonia depunerii jurământului la Cotroceni, chiar de actualul ministru.

“Întrebaţi-i pe dumnealor, nu ştiu ce ştiu dânşii”, a răspuns Chesnoiu când a fost întrebat dacă actualii colegi din PSD, care l-au propus pentru funcţia de ministru, ştiu că a lucrat în serviciul de informaţii al Ministerului de Interne.

“Doi ş’un sfert”, actuala Direcţie Generală de Protecţie Internă, este considerat cel mai puţin reformat serviciu secret românesc.

Serviciul a fost acuzat în nenumărate rânduri că se implică în jocuri politice şi că face acţiuni de poliţie politică, supraveghind ilicit oameni politici şi chiar jurnalişti.

Numirea unui fost ofiţer de informaţii în Executiv alimentează suspiciunile despre rolul serviciilor secrete în politica românească, cred istoricul Mădălin Hodor, politologul Ovidiu Voicu şi sociologul Claudiu Tufiş.

Articolul integral poate fi citit aici.