Preşedintele Maduro anunţă arestarea unuia dintre asasinii fostei Miss Venezuela

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro.
Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro. (JUAN BARRETO / AFP / Getty Images)

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat miercuri la o reuniune cu guvernatorii şi primarii arestarea unui individ implicat în asasinarea actriţei Monica Spear, Miss Venezuela 2004, şi identificarea celorlalte persoane implicate şi care vor fi căutate - potrivit afirmaţiilor sale - 'cu legea în mână', notează joi ziarul ABC.

În cadrul acestei reuniuni convocate după emoţia provocată de asasinarea la 6 ianuarie a fostei Miss Venezuela de către delincvenţi înarmaţi în statul Carabobo din centrul ţării, preşedintele Maduro a anunţat că se va investiga în profunzime acest caz, care a tulburat puternic societatea, îngrijorată deja de gradul înalt al lipsei de securitate.

Ministrul de interne, Miguel Rodriguez, a declarat marţi că au fost reţinute cinci persoane suspecte că ar face parte din grupul infracţional care a comis crima. Monica Spear şi soţul ei, britanicul Thomas Henry Berry, au fost împuşcaţi mortal de trei delincvenţi după ce maşina lor a suferit o avarie în timp ce se deplasa pe o autostradă din centrul ţării. Agresorii au rănit-o şi pe fiica de cinci ani a celor doi.

Potrivit guvernului, Venezuela - cu o populaţie de circa 29 de milioane de locuitori - a înregistrat în 2013 o medie de 39 de asasinate la fiecare 100.000 de locuitori. Totuşi, potrivit organizaţiei neguvernamentale Observatorio Venezolano de Violencia (OVV), media ar fi de două ori mai mare, de 79 de asasinate la 100.000 de locuitori.

Monica Spear şi soţul ei se împăcaseră după o despărţire de un an şi jumătate. Pentru a sărbători evenimentul, au decis să facă o călătorie prin Venezuela. După ce au străbătut provinciile Los Llanos şi Merida (centrul ţării), pe drumul de întoarcere la Caracas au avut o pană pe autostrada care face legătura între Valencia şi Puerto Cabello. Pe scaunul din spate călătorea fiica lor în vârstă de cinci ani, Maya.

Era ora locală 22.30 şi cei trei se aflau într-o zonă unde se comit jafuri aproape zilnic. Potrivit ziarului El Universal, ei au sunat fără succes la serviciul de depanare, până când actriţa care trăieşte la Miami, unde lucrează pentru postul Telemundo, a văzut pe cealaltă parte a drumului o maşină de tractare. Când urcaseră deja maşina pe platformă, au sosit cinci indivizi înarmaţi.

Mecanicii s-au speriat şi au rupt-o la fugă. Cuplul şi fiica lor s-au baricadat în maşină, dar au fost seceraţi de gloanţele care au pătruns în interior. Când au sosit, agenţii Gărzii Naţionale au găsit-o pe fetiţă grav rănită. Maya se află acum cu bunicii, cărora le-a povestit cu propriile cuvinte cum s-a întâmplat tragedia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe