Preşedintele Iohannis, mesaj către salvamontişti de ziua Salvamont

Klaus Iohannis - presidency.ro
Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a transmis, luni, un mesaj de felicitare salvamontiştilor din România, de ziua Salvamont.

Totodată, în plus faţă de aprecierile faţă de salvatorii montani, preşedintele ţării a lansat un apel şi către cetăţenii care merg la munte, îndemnându-i să fie responsabili în drumeţiile lor.

Apelul preşedintelui vine în condiţiile în care multe intervenţii ale salvamontiştilor se datorează faptului că unele persoane pleacă echipate total necorespunzător în ascensiuni care le depăşesc posibilităţile. Unii drumeţi nu se informează asupra dificultăţii traseului, asupra condiţiilor meteo, nu îşi iau încălţări şi haine adecvate vremii şi traseului pe care vor să îl parcugă, aşa că ajung să fie puşi în situaţii dificile, uneori chiar în pericol de moarte, ceea ce necesită intervenţia Salvamont.

Redăm mesajul preşedintelui:

"Salvatorii montani îşi riscă zilnic viaţa pentru ca toţi cei care încearcă să cucerească munţii să se întoarcă acasă, la cei dragi. Vă mulţumim pentru dedicarea şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în salvarea semenilor! Să fim cu toţii responsabili în drumeţiile noastre şi să nu punem în pericol viaţa noastră şi a celorlalţi.", scrie, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Reamintim că Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din ţara noastră, marchează 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont şi 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană.