Presedintele filipinez recomandă ca antivacciniştii să fie vaccinaţi în somn

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte.
Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte. (Captură Foto)

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a propus ca cei care ezită în continuare să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 să fie inoculaţi în timp ce dorm.

„Problema este generată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, haideţi să mergem la ei în timp ce dorm şi să le facem injecţia în somn, încât să putem face asta. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea”, a declarat Duterte, citat de CNN.

Departamentul de Sănătate a subliniat în repetate rânduri că vaccinarea nu este obligatorie. Toate vaccinările necesită un consimţământ în cunoştinţă de cauză.

Duterte, în acelaşi discurs, şi-a asumat vina pentru lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 de la începutul anului, spunând că guvernul nu poate face mare lucru pentru că nu poate găsi nicio companie care să vândă serul în Filipine.

Până la 10 octombrie, peste 23,1 milioane de filipinezi au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19, iar aproximativ 26,4 milioane de persoane au primit prima doză.

Duterte este cunoscut pentru afirmaţiile sale cu totul ieşite din comun, care au stârnit inclusiv scandaluri internaţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe