Presa mainstream împinge microciparea. Euronews - Microcipurile sunt implantate cu miile în Suedia

Matrix
 
Matrix  

Un articol recent al publicaţiei Euronews transmite că mii de oameni din Suedia îşi introduc microcipuri sub piele, susţinând că acest lucru le face viaţa mult mai uşoară, deoarece nu mai trebuie să poarte cărţi de identitate, legitimaţii de intrare în diverse locuri - clădiri de birouri, la sală - iar microcipurile pot îngloba o serie de documente şi chei electronice, de la carduri bancare la informaţii medicale şi fiscale.

Aproximativ 3.000 de suedezi au introdus micile cipuri în corpul lor în ultimii trei ani, potrivit AFP, iar numărul acestora este în creştere, pe măsură ce mass media mainstream împinge această tehnologie ca răspuns la provocările aduse de pandemia de virus Wuhan.

"Tehnologia este incredibil de convenabilă", vinde Euronews ideea, citându-l pe Ben Libberton, un microbiolog care lucrează pentru MAX IV Laborator.

Mulţi angajaţi folosesc microcipurile pentru accesul în clădirile de birouri, ca permis de sală, pentru a cumpăra mâncare de la distribuitoarele locale, inclusiv pentru a cumpăra aproape orice se poate cumpăra cu un card de credit sau bancar.

Euronews, asemenea majorităţii publicaţiilor, avertizează că tehnologia ar crea probleme de securitate, pentru că orice cititor de carduri wireless vă va putea citi datele, aşa cum le citeşte şi pe cele ale unui card.

Despre ce nu vorbeşte presa mainstream este faptul că autorităţilor le va fi foarte uşor să monitorizeze mişcările unei persoane şi să îi îngrădească, la nevoie, libertatea de mişcare. Cuplată cu tehnologia 5G care presupune instalarea multor celule de recepţie, poziţionarea unui purtător de microcip va fi asigurată 100% din timp. Acest lucru va face practic imposibilă păstrarea confidenţialităţii datelor, astfel încât viaţa privată va deveni o poveste a trecutului.

Deşi tehnologia, precum şi legislaţia, sunt gata de la începutul anilor 2000, microcipurile sunt extrem de populare în unele ţări precum Suedia, unele companii chiar organizând aşa-numitele petreceri de implantare pentru angajaţi.

Microcipurile au aproximativ dimensiunea unui bob de orez şi sunt implantate în dosul palmei cu ajutorul unei seringi.

Criza produsă de pandemia virusului Wuhan a generat numeroase abuzuri privind drepturile la confidenţialitate şi restricţii - inclusiv asupra mişcării - existând chiar şi propuneri, precum cea venită din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu, de a folosi tehnologia pentru a păstra distanţarea socială la copii.

Evoluţia a produs temeri legate de eventuala emergenţă a unei dictaturi tehnologice, după modelul celei construite de regimul comunist chinez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură