Premierul britanic se întâlneşte cu Bill Gates pentru implementarea unui program "global" de vaccinare


Fondatorul Microsoft, Bill Gates.
Fondatorul Microsoft, Bill Gates. (Captură Foto)

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, în prezent criticat pentru că a impus noi măsuri de restricţionare pe baza unor date discutabile, s-a întâlnit cu Bill Gates pentru a discuta despre implementarea unui program global de „securitate a sănătăţii” folosind preşedinţia britanică a grupului G7 pentru a accelera procesul.

Cei doi au fost de acord să se angajeze să ofere un acces „echitabil” la nivel mondial la vaccin atunci când acesta este finalizat.

Johnson a spus că oportunitatea preşedinţiei G7 în 2021 oferă Marii Britanii şansa de a permite naţiunii să conducă un plan global de sănătate dezvoltat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates în parteneriat cu Wellcome Trust.

Planul a fost dezvăluit de Gates la ONU în septembrie, unde a cerut revizuirea capacităţii marilor companii farmaceutice de a produce „vaccinuri şi tratamente”.

Johnson a salutat efortul ca fiind o „nouă eră de colaborare pentru rezolvarea problemelor” şi „pregătire pentru pandemie”, adăugând că va fi un „efort cu adevărat global”.

Prim-ministrul britanic a spus că liderii mondiali ar fi trebuit să ţină seama de avertismentele lui Gates cu ani în urmă şi acum trebuie să colaboreze cu Fundaţia sa pentru a preveni „ceva de genul [Covid-19] să se mai repete vreodată”.

Gates a menţionat că „lumea are nevoie de o strategie cuprinzătoare; o abordare coerentă a finanţării şi fabricării a miliarde de doze de vaccinuri, teste şi medicamente; şi o reţea de monitorizare a noilor ameninţări. ”

„Suntem norocoşi că prim-ministrul Johnson a venit cu un plan inteligent pentru a face exact acest lucru în Marea Britanie, iar fundaţia noastră va continua să colaboreze cu guvernul său şi cu alţii pentru ca acesta să devină realitate”, a adăugat Gates.

Guvernul britanic se pregăteşte să lanseze vaccinul împotriva coronavirusului pe o scară naţională, recurgând la militari pentru a suplimenta personalul din centrele de vaccinare pentru bărbaţi de pe arene, săli de sport şi centre comerciale.

A fost descris ca „cel mai mare efort logistic de după cel de-al doilea război mondial”.

Gates declarase anterior că lumea nu va reveni la normal până când „o mulţime de oameni” nu vor face un al doilea vaccin anti-coronavirus, „super-eficient”, care ar putea apărea în câţiva ani.

Săptămâna trecută, Gates a anunţat că un scenariu de tipul „cel mai bun caz” pentru revenirea la normal ar fi sfârşitul anului 2021, miliardarul atrăgând atenţia că: „Încă nu ştim dacă aceste vaccinuri vor avea succes”.

Bill Gates a sugerat, de asemenea, că guvernele trebuie să caute activ modalităţi de „reducere a ezitării în faţa vaccinului”, din cauza „teoriilor conspiraţiei” anti-vaccin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe