Prefectul Capitalei: Primăria Sector 1 a găsit soluţia prin care va plăti direct sortatorii de deşeuri

Alin Stoica, prefectul Capitalei
Alin Stoica, prefectul Capitalei (Epoch Times Romania)

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a informat, joi, că Primăria Sectorului 1 a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total datoriile pe care Romprest le are către sortatorii de deşeuri, astfel că îşi asumă plata directă către aceştia.

"Sectorul 1 a identificat o soluţie prin care va putea achita parţial sau chiar total poate datoriile pe care prestatorul le are către sortatori, în aşa fel încât să nu mai existe un blocaj. Sectorul 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul de această obligaţie şi să-i permită să presteze serviciul fără niciun fel de opriri. Prestatorul, sunt sigur, va aprecia acest gest şi îşi va desfăşura serviciile în continuare, fără niciun fel de probleme. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile", a afirmat Stoica, citat de Agerpres.

Stoica susţine că Primăria Sectorului 1 a asigurat că are fondurile necesare, aşa încât instituţia şi-a luat ca sarcină plata directă a facturii emise de sortatorii de deşeuri.

"Aceste sume sunt refacturate către Primărie, iar, pentru că între cele două părţi - prestator şi sortator - a intervenit un blocaj financiar, Primăria şi-a luat această sarcină de a achita direct către sortator această factură, care, în mod normal, trecea prin intermediul prestatorului", a explicat Alin Stoica.

Potrivit sursei citate, prefectul afirmă că, din punct de vedere legal, există posibilitatea ca Primăria Sectorului 1 să poată să se subroge în drepturile creditorului, ale companiei Romprest.

Mai mult, Stoica a informat că unul dintre sortatori, respectiv firma Iridex, a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, ceea ce ar putea genera un blocaj, astfel că Primăria Sectorului 1 îşi asumă şi relaţia cu Iridex, deci lucrurile "ar trebui să meargă înspre bine".

Oficialul a subliniat că a cerut tuturor organismelor de control (DSP, Agenţia pentru Mediu, Garda de Mediu) să monitorizeze zilnic situaţia din Sectorul 1 şi, în cazul în care apare orice ameninţare la adresa sănătăţii populaţiei, să anunţe de îndată Instituţia Prefectului pentru a putea să ia măsuri de urgenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne