Ponta îi plânge de milă proaspăt condamnatului Piedone: Ştim toţi ca n-are absolut nicio vina. Extrem de trist!

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Liderul Pro România Victor Ponta - premier PSD la momentul când a avut loc drama de la Colectiv - sare în apărarea lui Cristian Popescu Piedone, proaspăt condamnat la închisoare cu executare în dosarul deschis după incendiul care a luat 65 de vieţi.

"Ştim toţi că Tragedia de la 'Colectiv' a fost folosită în scop politic pentru înlocuirea unui Guvern (altfel trecea, ca multe alte tragedii). Din acest motiv nimeni nu a fost, de atunci şi până azi, interesat să afle adevărul sau să facă dreptate! Ştim toţi că Primarul Piedone nu are absolut nicio vină (dacă era 'Colectiv' la Sibiu sau la Cluj nu cred că era băgat Primarul la închisoare)", a declarat Victor Ponta.

Potrivit fostului premier, în ziua de azi nimeni nu păţeşte ceva deşi ard mereu oamenii prin spitalele din ţară.

"Ştim toţi că şi azi se organizează concerte în subsoluri şi locaţii total inadecvate. Ştim toţi că nu am mai vrut să auzim de 'Colectiv' ca să nu ne aducem aminte de manipularea şi modul în care vieţile pierdute au fost folosite cu cinism. Ştim toţi că acum 'Corupţia NU MAI ucide', nici minciuna, prostia, incompetenţa şi nesimţirea. I-am băgat pe Piedone şi pe patronii Clubului la închisoare şi mergem mai departe ca şi când nu a existat nimic. Extrem de trist!", a conchis Victor Ponta.

Reamintim că după ani de procese şi tergiversări, Curtea de Apel l-a condamnat la 4 ani de închisoare pe primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în timp ce patronii firmei care deţinea clubul Colectiv au primit pedepse cu închisoarea între 6 ani şi 11 ani.

Alte persoane considerate de familiile victimelor responsabile, cel puţin moral - Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătăţii care spunea că spitalele au de toate, astfel încât victimele ajunse în spital n-au mai fost transferate în străinătate cu celeritate, Victor Ponta, la vremea respectivă premier etc. - nici măcar n-au fost încă deferite instanţei.