Poliţistul care a accidentat mortal o fetiţă pe trecerea de pietoni, declaraţii în faţa procurorilor. Cum a explicat momentul cu bocancul atingând trupul fetei

Politistul care a accidenta mortal o fetita
Politistul care a accidenta mortal o fetita (Unirea.ro)

Poliţistul care a accidentat mortal o fată de 11 ani pe trecerea de pietoni a admis joi, în faţa anchetatorilor, că nu avea o misiune urgentă când s-a petrecut tragicul accident. Acesta a mai susţinut că nu le-a văzut pe cele două fete pe care le-a lovit.

Avocatul care reprezintă familia fetei lovite mortal a declarat că poliţistul a recunoscut faptul că avea viteză excesivă şi că acesta a susţinut că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama că au fost două victime. De altfel, şi în apelul pe care l-a dat imediat după accident la 112 a spus că a lovit un copil.

Pe de altă parte, poliţistul a motivat că a pus bocancul lângă trupul fetei, deoarece aşa i-ar fi spus cei de la 112 să facă, să îl sprijine. Cât despre faptul că şi-a schimbat geaca imediat după accident, motivul invocat de poliţist a fost că s-a temut de oamenii din zonă, care erau furioşi, relatează Digi24.ro.

Poliţistul este cercetat în libertate, sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au extins urmărirea penală în cazul lui şi pentru vătămare corporală din culpă.