Poliţişti acuză că sunt tâlhăriţi de stat: "Este de departe cea mai gravă formă de înşelătorie"

(Facebook)

Poliţiştii şi cadrele militare sunt "tâlhăriţi", lunar, 25% din venitul brut, acuză liderul onorific al Sindicatului Poliţiştilor "Diamantul", Emil Păscuţ.

Potrivit acestuia, lunar, oamenilor în uniformă li se ia din venituri o cotă egală în cuantum cu CAS-ul care merge la bugetul general al statului, fără ca poliţiştii şi cadrele militare să primească în schimb o contraprestaţie a statului sau să influenţeze pensiile militare.

În consecinţă, sindicalistul cere Guvernului Cîţu să renunţe să îi mai "jupoaie cu această taxă" şi argumentează că poliţiştii şi cadrele militare reprezintă singura categorie ocupaţională care dă fără să primească ceva în schimb.

Redăm postarea lui Păscuţ:

"Lunar, suntem tâlhăriţi de stat, cu 25% din venitul brut reprezentând 'contribuţie individuală la bugetul statului', egală în cuantum cu CAS.

Este de departe cea mai gravă formă de înşelătorie căreia îi suntem supuşi, poliţiştii şi cadrele militare. Mai gravă decât îngheţarea drepturilor salariale.

Această contribuţie enormă, de 1/4 din venit, merge la bugetul general al statului fără ca noi, poliţiştii şi militarii, să primim la schimb, o contraprestaţie a statului.

În schimb, tot pentru o taxă de 25% (CAS), alţii primesc pensii întregi.

CAS-ul merge la bugetul asigurărilor sociale şi, în baza colectării de CAS, se apreciază că ar fi 'contributive', pensiile din sistemul general de pensii, deşi nu este adevărat.

În primul rând, angajaţii contribuie la sistemul comun de pensii doar din 2001.

În al doilea rând, bugetul de asigurări sociale nu acoperă integral cheltuielile cu pensiile contributive, fiind necesar să fie alocate suplimentar sume de la bugetul statului.

În al treilea rând, mecanismul populist de majorare a pensiilor contributive în perioadele electorale, nu are nicio justificare în conceptul de contributivitate.

Păi dacă pensia contributivă se bazează eminamente pe contribuţie, cum poţi să o majorezi în perioada electorală cu 40% cum a făcut PSD-ul, sau cu 14% cum a făcut PNL-ul?

Care este logica, raţionamentul?

A investit cumva guvernul, bugetul de asigurări, la bursă, şi a făcut profit din investiţie? Au aceste majorări electorale, orice legătură cu 'contributivitatea'?

Nu contestăm aici nevoia beneficiarilor de majorare a pensiilor contributive. Ci doar încercăm să arătăm că pretinsa baza a lor în principiul contributivităţii este o minciună vehiculată cu preponderenţă de CCR, atunci când ne neagă nouă dreptul la protecţia constituţională a cuantumului pensiei militare.

În contextul asta, al mesajelor 'politically correct', dacă CIB de 25% pe care îl plătim lunar, nu influenţează pensiile militare şi nu aduce, în return, nicio contraprestaţie de la stat, corect ar fi ca Guvernul lui Cîţu să renunţe să ne mai jupoaie cu această taxă, fiind noi singura categorie ocupaţională care dăm (şi dăm mult!), fără să primim ceva în schimb.

Cîţu crede că este corect să ne îngheţe salariile, noi credem că este corect să nu mai plătim degeaba, CONTRIBUTIE INDIVIDUALĂ LA BUGETUL STATULUI (CIB)!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne