Politicianul german care a numit România "Vestul Sălbatic al Europei" face un pas înapoi: Îmi cer iertare poporului român

Guido Reil
Guido Reil

Europarlamentarul german Guido Reil, care a descris România ca fiind “Vestul Sălbatic al Europei” şi că nu ar fi trebuit să fie primită în UE, şi-a cerut scuze poporului român pentru afirmaţiile sale, după vizita pe care a efectuat-o în ţara noastră la invitaţia deputatei PSD Natalia Intotero.

Mesajul politicianului german a venit în aceeaşi zi în care Austria s-a opus intrării României în spaţiul Schengen.

Reil, care a folosit cuvinte laudative la adresa românilor, şi-a transmis scuzele prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina de Facebook a deputatei:

Am rănit foarte mulţi români cu afirmaţia mea şi sunt recunoscător pentru că am fost invitat în România de către parlamentarul român Natalia Intotero, care mi-a oferit ocazia să-mi creez o imagine proprie. Trebuie să spun că am întâlnit oameni incredibili de binevoitori şi primitori.

În octombrie, în Parlamentul European, am ţinut un discurs cu privire la aderarea României şi a Bulgariei în spaţiul Schengen. Acest discurs a rănit foarte mulţi români. La momentul acela mi-am justificat părerea bazându-mă pe experienţa mea personală cu românii din oraşul meu natal din Germania - Ruhrgebiet. Români care în mare parte aparţin populaţiei de etnie romă.

După cum am spus, am rănit foarte mulţi români cu afirmaţia mea şi sunt recunoscător pentru că am fost invitat în România de către parlamentarul român Natalia Intotero, care mi-a oferit ocazia să-mi creez o imagine proprie.

Trebuie să spun că am întâlnit oameni incredibili de binevoitori şi primitori. Oameni care sunt săraci, mai săraci decât cei din Germania. Dar oameni care sunt totuşi bogaţi, pentru că sunt mândri. O mândrie pe care mulţi germani au pierdut-o. Oameni care sunt mândri de povestea lor. Mândri de cultura lor, mândri de ţara lor. O ţară care este una cu biserica ei.

O ţară care construieşte biserici noi. Oameni care îşi iubesc familia - familia clasică. Toate acestea sunt lucruri pe care şi eu le iubesc şi pentru care am un respect deosebit. De aceea, vreau să vă spun din toată inima că doresc să îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român.

Reamintim că, în octombrie, în cadrul dezbaterilor ce au avut loc în Parlamentul European pe tema intrării ţării noastre în spaţiul Schengen, europarlamentarul german Guido Reil a lansat un atac dur la adresa României.

Mai exact, Reil, din Grupul Identitate şi Democraţie, a susţinut că ţara noastră este “Vestul Sălbatic al Europei” şi că atât România, cât şi Bulgaria nu ar fi trebuit primite în Uniunea Europeană:

“Aceşti oameni încasează ajutor social, alocaţii pentru copii şi lucrează în sectoare plătite foarte prost, precum industria cărnii, contribuind la dumpingul social. De altfel, nimic prea pozitiv. În ultimul an am fost de multe ori în România, trecând spre Ucraina, şi aş dori să fiu politicos când spun că România este Vestul Sălbatic al Europei, în mijlocul Europei. Nu avem nevoie de România şi Bulgaria în Spaţiul Schengen şi nici în Uniunea Europeană”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne