Poliţia britanică l-a găsit pe bărbatul suspectat că a ucis familia unui comentator radio de la BBC

Un ofiţer de poliţie la locul faptei în Ashlyn Close   (Getty Images)
Redacţia
11.07.2024

Poliţia britanică a anunţat că l-a găsit miercuri pe bărbatul suspectat de uciderea soţiei şi a celor două fiice ale unui cunoscut comentator radio BBC, în apropiere de Londra, într-un atac brutal cu arbaleta, transmite AP News.

Poliţia din Hertfordshire a informat printr-o declaraţie că Kyle Clifford, în vârstă de 26 de ani, a fost găsit în zona Enfield din nordul Londrei, în apropierea locuinţei sale, şi că primeşte tratament medical pentru rănile sale. Poliţia nu a spus cum s-au produs aceste răni, dar a subliniat că nu a tras niciun foc de armă.

BBC a confirmat că femeile ucise făceau parte din familia comentatorului său John Hunt - soţia sa Carol Hunt, în vârstă de 61 de ani, şi fiicele lor - Hannah, în vârstă de 28 de ani, şi Louise, în vârstă de 25 de ani.

Imaginile filmate de Sky News au arătat cum suspectul era transportat pe o targă din cimitirul Lavender Hill din Enfield, care se află în apropierea casei sale şi la aproximativ 52 de kilometri est de locul crimelor. Ofiţeri de poliţie înarmaţi, personal medico-legal şi personal de ambulanţă s-au adunat în jurul cimitirului pe parcursul zilei.

Publicul a fost îndemnat să nu se apropie de Clifford, despre care BBC a raportat că a fost în armata britanică pentru o scurtă perioadă de serviciu în 2022.

"În urma unor anchete extinse, suspectul a fost localizat şi nimeni altcineva nu este căutat în legătură cu ancheta în acest moment", a declarat inspectorul detectiv Justine Jenkins de la Bedfordshire, Cambridgeshire şi Hertfordshire Major Crime Unit.

"Aceasta continuă să fie o perioadă incredibil de dificilă pentru familia victimelor şi am dori să cerem ca intimitatea lor să fie respectată în timp ce se confruntă cu ceea ce s-a întâmplat", a adăugat ea.

Jenkins a declarat că ancheta avansează "în ritm alert" şi că identificarea oficială a victimelor nu a avut încă loc. Ea a mai spus că nominalizarea "prematură" a victimelor "a provocat o mare supărare".

Poliţia a cercetat un parc din nordul Londrei, în apropierea casei lui Clifford, după ce a fost alertată marţi cu privire la crimele dintr-o casă din Bushey, o zonă rezidenţială din nord-vestul Londrei. Echipajele de poliţie şi de ambulanţă au încercat să le salveze, dar au fost declarate moarte la faţa locului.

John Hunt este principalul comentator de curse pentru BBC 5 Live, principalul canal radio de ştiri şi sport al corporaţiei. Vocea sa este cunoscută milioanelor de oameni prin acoperirea celebrelor Grand National şi The Derby.

Un coleg al lui Hunt şi prezentatorul principal al BBC 5 Live, Mark Chapman, s-a chinuit să îşi stăpânească lacrimile în timp ce exprima şocul şi durerea tuturor.

"Trebuie să vă prezentăm un meci de fotbal în această seară... şi vom începe să ne pregătim pentru el în scurt timp, dar aceasta a fost o zi sfâşietoare", a spus el în deschiderea transmisiunii de miercuri la 5 Live a semifinalei Angliei cu Olanda din Campionatul European de fotbal.

"John Hunt este colegul şi prietenul nostru, nu doar al echipei sportive actuale 5 Live, ci al tuturor celor care au lucrat aici cu el în ultimii 20 de ani şi, de asemenea, al tuturor celor care s-au bucurat de comentariile sale superbe. Deci, în numele tuturor celor conectaţi la 5 Live Sport, dragostea, gândurile şi sprijinul nostru sunt cu John şi familia sa", a spus Chapman.

Ziarul Daily Mail şi alte publicaţii au raportat că Hunt a găsit cadavrele marţi seara devreme, după ce s-a întors acasă de la reportajul de la hipodromul Lingfield Park, la sud de Londra.

Poliţia nu a spus cum sau dacă Clifford, care este din Londra, avea legătură cu femeile, dar presa britanică a relatat că acesta era un fost iubit al uneia dintre fiice.

Superintendentul şef Jon Simpson a sugerat că atacul nu a fost întâmplător şi că suspectul cunoştea familia.

Laurence Brass, membru al consiliului local, care locuieşte în apropiere, şi-a relatat experienţa din noaptea precedentă.

"Noaptea trecută, în jurul orei opt, mă uitam la fotbal la televizor şi, dintr-o dată, un elicopter a aterizat pe peluza din faţa apartamentului meu, care se află în partea de sus a acestui drum, iar apoi telefonul meu a început să sune şi mi s-a spus că a avut loc un incident major aici, în Bushey, şi că ar trebui să ne ţinem cu toţii la distanţă, deoarece se pare că există cineva urmărit care fuge", a declarat el pentru BBC.

Noul ministru de Interne al Marii Britanii, Yvette Cooper, a fost informată în detaliu, cu privire la incidentul "cu adevărat şocant".

Oamenii din Marea Britanie nu au nevoie de o licenţă pentru a deţine o arbaletă, dar este ilegal să porţi una în public fără o scuză rezonabilă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că Yvette Cooper va "lua rapid în considerare" concluziile unei analize lansate recent pentru a stabili dacă ar trebui introduse controale suplimentare asupra arbaletelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor