“PNL-PSD continuă acapararea statului român. Statul e capturat” - AUR se plânge că nu are acces la comisia de control a SRI

Gianina Şerban
Gianina Şerban (partidulaur.ro)

Deputata AUR Gianina Şerban a acuzat că, de patru luni, Biroul Permanent Reunit al Parlamentului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru AUR în comisia care controlează activitatea SRI, precizând că această comisie a avut 12 şedinţe secrete de la începutul acestui an.

“Faptul că AUR, principalul partid de opoziţie, nu a putut participa la aceste şedinţe nu reprezintă decât o slăbire a democraţiei şi o lipsă de transparenţă şi de respect faţă de românii care îşi pun încrederea în noi. După demisia lui Dorel Acatrinei, în decembrie 2023, AUR a depus două solicitări prin care a cerut numirea lui George Simion în această comisie. Pentru că au refuzat, am revenit cu a treia solicitare, pentru numirea în comisie a deputatului George Badiu. Fără rezultat.

Astăzi, majoritatea PNL-PSD din Biroul Permanent Reunit nu a vrut nici măcar să pună pe ordinea de zi a şedinţei solicitarea noastră. Este un abuz al coaliţiei PNL-PSD, care continuă acapararea statului român, prin eliminarea opoziţiei şi, automat, a democraţiei din această ţară. AUR are dreptul legal să aibă un reprezentant în comisia care controlează activitatea SRI, o instituţie care de nouă luni de zile nu mai are nici măcar şef cu drepturi depline, după demisia lui Eduard Hellvig”, a afirmat Şerban, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

De asemenea, deputata a mai sustinut că AUR este sancţionat în Parlament pentru “notorietatea de care beneficiază la nivel naţional”.

“Românii s-au săturat să fie ţinuţi în sărăcie şi subdezvoltare de PNL şi PSD, de 34 de ani. De frică să nu fie sancţionaţi la vot, liberalii şi social-democraţii încearcă să ne blocheze din toate părţile. De luni bune, AUR nu mai poate ţine în Parlament audienţe cu cetăţenii”, a adaugat ea.

Totodată, Şerban a anuntat că AUR va demara toate măsurile necesare si legale, pentru “a sancţiona atitudinea dictatorială a Parlamentului în privinţa drepturilor opoziţiei”.

“AUR denunţă abuzul de putere al coaliţiei PNL şi PSD din Parlament. Statul este capturat”, a continuat deputata.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne