PNL, îngrijorat că PSD îi ia faţa în criza energiei. Roman: Să arătăm românilor că ne pasă de facturile şi păpica lor

Florin Roman
Florin Roman (Facebook - Florin Roman)

Îngrijorare maximă în rândul liberalilor pe tema preţurilor la energie. Liderii PNL se tem că PSD le ia faţa în această criză, iar ei vor deconta electoral toată povestea. Sursele Epoch Times au dezvăluit discuţiile care au avut loc pe această temă, în spatele uşilor închise ale Biroului Executiv.

În cadrul şedinţei, primarul Clujului, Emil Boc, a avertizat că "dacă nu curmăm cât mai rapid bulgărele de zăpadă al nemulţumirii, la primăvară va fi prea târziu".

"Trebuie să dăm mesaje clare, refacem oricâte milioane de facturi greşite sunt, curmăm abuzurile, oamenii vor avea preţuri suportabile, trebuie un mesaj bun, dacă nu transmitem acest mesaj aşa cum trebuie, va fi prea târziu la primăvară", ar fi subliniat Boc, potrivit surselor Epoch Times.

La rândul său, Theodor Stolojan a remarcat că problema cu facturile a deranjat foarte mulţi oameni şi firme.

"Discutăm de peste un milion şi ceva. Cred că soluţia propusă de domnul Cîţu de a introduce preţurile reglementate pentru 4-5 luni fără nicio altă compensare, plafonare, preţuri reglementate şi refacerea tuturor facturilor pe baza acestor preţuri reglementate pentru 4-5 luni de zile. În acest fel vom calma populaţia şi nu ne vor mai arăta cu degetul cum o fac acum. După 4-5 luni de zile, dacă lucrurile continuă, noi nu putem să ne desprindem de realitatea de pe piaţă, firmele vor trebui să se ajusteze la realitate", a afirmat Stolojan.

Gheorghe Flutur a atras atenţia că reprezentanţii PSD din judeţe au ieşit de la începutul anului cu comunicate date de la centru despre ce nu merge şi unde au ei soluţii, în special pe energie.

"Hotărâţi-vă la forma finală a programului pe energie şi daţi-ne şi nouă o comunicare, pentru că negativul e pe PNL pentru că atunci când spunem 1 milion, două, nouă, sună a bâlbă. Când spunem că sunt milioane de facturi greşite, înseamnă că ceva nu e în regulă, trebuie să comunicăm şi să salvăm această situaţie", a precizat Flutur.

În continuare, Cristian Buşoi a pledat pentru un mesaj care să arate că factorii de creştere a preţurilor nu sunt în totalitate în controlul Guvernului şi că statul nu va putea acoperi toate costurile.

"Avem de gestionat acest incendiu al creşterii preţurilor, trebuie să avem o analiză a efectelor la orizontală, inflaţia creşte, dobânzile la credite cresc, avem de-a face cu o criză care poate fi una la nivel global dar care va fi şi mai gravă în România. Trebuie să fim proactivi, să găsim măsuri cu impact pentru populaţie şi economie. Trebuie să ne uităm ce se întâmplă cu alimentele de bază şi nivelul de trai al românilor şi să venim cu măsuri de pe acum, să nu mai fie iar un joc de imagine politică cu PSD. Trebuie să venim cu pachet bine gândit să nu fim reactivi ci proactivi", a afirmat Robert Sighiartău.

La rândul său, Florin Roman a avertizat că, după criza energetică o să intrăm într-o criză alimentară, creşterea preţurilor la energie va antrena acest lucru.

"Vă rog să analizaţi acel proiect de lege pe care PNL îl are în Parlament care prevede reducerea TVA-ului la alimentele de bază la 5%. Puteţi spune că e o chestiune populistă, nu e, suntem într-o perioadă specială, cel puţin pe un an, să arătăm românilor că ne pasă de ei. Altfel va veni PSD-ul şi va cere plafonare TVA la alimentele de bază. Putem face asta şi le-am arăta românilor că ne pasă de ei, de facturile lor, de păpica lor", a conchis Florin Roman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne