Pleşoianu: Dacă ar exista cu adevărat justiţie în ţara asta, PNL-ul vostru ar trebui dizolvat

Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Epoch Times România)

Deputatul Liviu Pleşoianu s-a arătat revoltat de reacţia dură a liberalilor la postarea pe Facebook a şefului PSD Sector 3, Aurelian Bădulescu, în care preşedintele Klaus Iohannis a fost comparat cu Hitler. În viziunea politicianului susţinut de Sputnik, PNL ar trebui dizolvat de justiţia din România pentru afinităţile sale naziste.

"Cât tupeu aveţi, peneliştilor! Voi vorbiţi de organizaţii şi simboluri fasciste!? Voi, mă? Voi - care aţi urlat scelerat 'Ciuma roşie', sloganul nazist al lui Goebbels!? Voi - care lustruiţi bocancii marelui vostru Iohannis, cel care a condus FDGR, declarată de o instanţă drept continuatoare a Grupului Etnic German, organizaţie nazistă interzisă!? Voi aveţi tupeul să vorbiţi? Dacă ar exista cu adevărat justiţie în ţara asta, PNL-ul vostru ar trebui DIZOLVAT tocmai pentru că foloseşte sloganul lui Goebbels!", a declarat Pleşoianu.

Deputatul a ţinut să sublinieze că nu mai este în PSD şi nici măcar nu îl agreează pe Bădulescu.

"Dar voi lua poziţie ori de câte ori ipocrizia INUMANĂ a PNL se va face simţită!", a adăugat Pleşoianu.

De asemenea, deputatul - care este acum candidat din partea Partidului Ecologist Român - promite că dacă va ajunge în Parlament va încerca să-l suspende pe preşedintele Klaus Iohannis.

"Groparul e inuman şi insuportabil! Dacă am susţinerea dvs., în viitorul Parlament voi iniţia procedura de SUSPENDARE! Partidul din partea căruia candidez - PER - este singurul care îşi asumă acest demers! Alegeţi luptători, nu mămăligi!", le-a transmis Pleşoianu românilor, în contextul alegerilor care bat la uşă.

Reamintim că liberalii au somat PSD să îl excludă de urgenţă din partid pe Aurelian Bădulescu şi să se delimiteze de atacurile acestuia la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Cererea PNL vine în condiţiile în care social-democratul a postat pe Facebook o fotografie cu Klaus Iohannis modificată astfel încât acesta să semene cu Hitler.

Postarea lui Badulescu
Postarea lui Badulescu (Facebook)

Totodată, PNL acuză că "atacurile suburbane ale unor reprezentanţi ai PSD la adresa preşedintelui Klaus Iohannis sunt revoltătoare şi depăşesc orice limită a polemicii politice, aducând atingere demnităţii umane prin retorica degradantă promovată" şi cere organelor abilitate să se sesizeze.

"Astăzi a fost rândul fostului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, să lanseze pe o reţea de socializare o imagine abjectă, în care sunt folosite simboluri care aparţin unui regim dictatorial şi criminal din istoria Europei.
Somăm conducerea PSD să ia de urgenţă decizia de excludere din partid a lui Aurelian Bădulescu şi să se delimiteze explicit şi fără echivoc de mesajele promovate de acesta.

În cazul în care reprezentanţii PSD nu se delimitează de mesajele fostului viceprimar este clar că aceasta este, de fapt, o temă explicită a campaniei PSD, singura modalitate în care social-democraţii sunt capabili să desfăşoare competiţia electorală.

De asemenea, solicităm organelor abilitate să se sesizeze cu privire la eventualele fapte penale săvârşite de Aurelian Bădulescu, precum şi de alţi reprezentanţi ai PSD care au distribuit mesajele acestuia de pe o pagină de socializare, în raport cu prevederile Legii 217/2015 şi a OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii", transmit liberalii în comunicatul de presă remis Epoch Times.