Plângerea penală contra lui Sebastian Ghiţă, susţinută la DNA de Florin Bercea

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Florin Bercea, Administratorul special al Realitatea Media SA, s-a aflat la sediul DNA vineri dimineaţă, pentru a-şi susţine plângerea înaintată împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, care deţine postul România TV.

"Am dat o declaraţie referitoare la anumite detalii solicitate de dumnealor privind infracţiunile care au fost semnalate, relevate în acea plângere penală", a declarat Bercea.

La întrebarea dacă au fost cerute probe, Bercea a răspuns: "Sigur. Înscrisuri şi probe care să susţină plângerea pe care am formulat-o. Sunt aspectele care pornesc de la uzurparea fondului de comerţ al Realităţii Media şi înfiinţarea unei alte televiziuni, în paralel cu aceasta, încercând să-i folosească sigla, numele şi celelalte lucruri care personalizează o televiziune în raport cu celelalte".

Dosarul Tracia - Asesoft, în urma cărui s-a îmbogăţit controversatul Sebastian Ghiţă, va fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prejudiciul este calculat la 20 de miliarde de lei vechi, la nivelul anului 2000, atunci când au fost comise faptele. Sebastian Ghiţă avea, la vremea respectivă doar 22 de ani, iar afacerea - prima de anvergură din cariera sa - i-au adus succesul şi faima. Au urmat 11 ani de tergiversări, dosarul fiind preluat acum de Curtea Supremă, pentru că Sebastian Ghiţă a ajuns deputat.

Deputatul Sebastian Ghiţă este judecat de 11 ani pentru complicitate la înşelăciune şi fals în declaraţii. Acuzaţiile au ca obiect tranzacţii petroliere suspecte, comise pe vremea când Sebastian Ghiţă avea doar 22 de ani şi locuia în Ploieşti, oraşul lui natal. Afacerea este clasică în Ploieşti, unde tranzacţiile petroliere sunt principala activitate, ţinând cont că în apropiere se află Rafinăria Petrobrazi. Alţii au ajuns demult în spatele gratiilor, însă nu este şi cazul prospătului deputat Sebastian Ghiţă.

Procesul se reia după 11 ani de tergiversări de la zero, primul termen fiind stabilit pentru 3 septembrie, la Înalta Curte. Motivul este că Sebastian Ghiţă a devenit parlamentar.