Pică Guvernul? USR PLUS anunţă că va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu

Florin Cîţu (st) şi Dan Barna
Florin Cîţu (st) şi Dan Barna (Facebook)

USR PLUS îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Florin Cîţu, au anuntat liderii partidului într-un comunicat de presă remis la miezul nopţii, după o şedinţă de urgenţă declanşată de demiterea intempestivă a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

Potrivit documentului, USR PLUS îl acuză pe şeful executivului că "a aruncat ţara în criză politică" şi avertizează, totodată, că în situaţia în care discuţiile din Coaliţie privind propunerea unui nou premier vor eşua, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Redăm integral comunicatul celor de la USR PLUS:

USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, care a aruncat ţara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.

În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu.

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

Reamintim că liderul USR-PLUS Dacian Cioloş a avut o reacţie dură, miercuri seară, după ce premierul Florin Cîţu a aruncat în aer coaliţia de guvernare prin demiterea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei. Cîţu anunţase, pe fundalul scandalului declanşat de refuzul USR-PLUS de a accepta adoptarea în forţă a controversatului PNDL 3, că l-a revocat din funcţie pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion. În alocuţiunea sa, premierul l-a acuzat pe Stelian Ion că blochează dezvoltarea României. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne