Piaţa Universităţii 23 de ani mai târziu (video)

Ziua Eroilor la Piaţa Universităţii
Ziua Eroilor la Piaţa Universităţii (Epoch Times România)

Pe 13 iunie, Epoch Times România a oferit ocazia cititorilor din Bucureşti să îşi facă auzite părerile. Reporterii au ieşit pe teren pentru a afla care sunt gândurile oamenilor referitor la semnificaţia zilei de 13 iunie în Piaţa Universităţii. Astfel, cititorii noştri au putut să-şi spună părerile.

Mulţi dintre cei pe care i-am oprit pe stradă pentru a îi întreba ce ştiu despre semnificaţia zilei au refuzat sa fie intervievaţi. Mulţi pe motiv de grabă. E reală. Suntem cu toţii foarte grabiţi.

Alţii, în special tinerii, pe motive de bun simţ. Au recunoscut ca nu cunosc semnificaţia zilei (nici pe cea a mineriadei) şi nu doresc să se compromită vorbind în faţa camerei despre subiecte pe care nu le cunosc.

Le mulţumim celor care au acceptat să îşi facă publică opinia. Ne-au ajutat să aflăm că mulţi nici n-au auzit de mineriadă. Subiectul nu a fost mediatizat, la şcoală nu le povesteşte nimeni, nici acasă etc.

Cei între două vârste mai ştiu câte ceva despre mineriadă dar au informaţii foarte vagi. O caracterizeaza ca pe o chestie care nu a fost ok.. etc. Au o perceptie mai degraba emoţională "a fost neplăcut pentru noi" decat una raţională. Lipsă clară fie de informaţii, fie de interes. Uneori de ambele la un loc.

Cei mai în vârstă îşi amintesc despre mineriada. Cunosc semnificaţia ei. Atat pe cea trecută cât şi pe cea actuală. Şi sunt foarte dezamăgiti. "E păcat". E păcat de vremurile pe care le trăim azi. Cei mai dezămăgiţi sunt cei ce au participat direct la mineriadă, ştiu adevărul de atunci şi îl trăiesc din plin pe cel de azi.

Vă invităm să urmăriţi interviurile.

Aflaţi părerile oamenilor cu privire la subiecte de actualitate, în fiecare zi, pe site-ul The Epoch Times România.

Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 21 limbi.