Petiţie: Se cere oprirea donării a 20 de hectare de teren de la Staţiunea de Cercetări Agricole Suceava către BOR

grâu (grâu)
Loredana Diacu
11.07.2024

Pe platforma comunităţii Declic a fost lansată o petiţie prin care se cere oprirea donării a 20 de hectare de teren de la Staţiunea de Cercetări Agricole Suceava către Biserica Ortodoxă Română (BOR).

"Într-un judeţ deja sufocat de un număr excesiv de biserici, această donare reprezintă o pierdere imensă pentru comunitate. Este inacceptabil ca aceste 20 de hectare să fie transferate către o instituţie care nu este transparentă cu fondurile pe care le primeşte, inclusiv cele provenite din bugetul de stat şi din donaţii publice", scriu iniţiatorii petiţiei.

Potrivit acestora, decizia donării nu este în interesul comunităţii iar terenul ar trebui să rămână în folosinţa publică pentru activităţi de cercetare şi dezvoltare, mult mai utile pentru progresul şi bunăstarea judeţului Suceava.

Ce cer iniţiatorii şi semnatarii petiţiei?

Guvernului României i se cere:

  1. Să oprească aprobarea hotărârii de transfer al celor 20 de hectare de teren către Primăria Suceava.
  2. Să prioritizeze interesele comunităţii şi să menţină terenul în proprietate publică, pentru a susţine activităţi de cercetare şi dezvoltare.

Consiliului Local şi Primăriei municipiului Suceava li se cere:

  1. Să reconsidere decizia de a dona cele 20 de hectare de teren către BOR şi să prioritizeze interesele comunităţii.
  2. Să organizeze consultări publice autentice şi transparente cu cetăţenii Sucevei pentru a decide utilizarea terenului în mod benefic pentru întreaga comunitate.

Textul integral al petiţiei poate fi consultat aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor