Persoanele neasigurate vor avea acces la pachete de servicii şi investigaţii medicale decontate de CNAS

Spitalul Filantropia, sală de operaţii (Epoch Times România)
Ana Ion
22.05.2024

Noul contract-cadru dintre CNAS şi furnizorii de servicii medicale, care va intra în vigoare de la 1 iulie, va include pachete de servicii medicale şi pentru persoanele neasigurate, pentru diagnosticarea unor afecţiuni grave - precum cancer, hepatită sau HIV/SIDA la gravide, a anunţat preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, într-o conferinţă de presă.

Valeria Herdea afirmă că medicii de familie vor putea să trimită „persoanele neasigurate pentru investigaţii în caz de suspiciune de afecţiuni oncologice, hepatite B şi C şi virusul HIV la gravide, servicii care vor fi decontate de Casa Naţională de Sănătate”, relatează Hotnews.

Până acum, pacienţii neasiguraţi aveau acces la tratament decontat pentru aceste boli cronice grave în cadrul Programelor naţionale de sănătate, însă pentru a ajunge la diagnostic, erau nevoiţi să îşi plătească din buzunar investigaţiile medicale.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) oferă servicii de prevenţie pentru „toate categoriile de vârstă, inclusiv adolescenţi”.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate oferă, prin Contractul cadru de servicii medicale, servicii de prevenţie decontate pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv adolescenţi, a mai anunţat miercuri preşedinta CNAS, Valeria Herdea.

„Tot în contractul-cadru, se prevede că se pot desfăşura activităţi de prevenţie, începând cu adolescenţii.”

„Vom pune accent pe îngrijirea gravidei, a copilului şi pe prevenţie pe fiecare segment de vârstă”, a mai transmis şefa CNAS, adăugând că pe lângă accesul la tratament, „adoptarea unor obiceiuri sănătoase de viaţă reprezintă un deziderat foarte important”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor