Partizani ucraineni detonează o bombă în aproprierea sediului partidului Rusia Unită din oraşul ocupat Melitopol

O explozie loveşte în apropierea sediului partidului Rusia Unită din Melitopol
O explozie loveşte în apropierea sediului partidului Rusia Unită din Melitopol (AFU StratCom)

Direcţia de comunicare strategică a Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat miercuri, pe canalul său de Telegram, că a avut loc o explozie în apropierea sediului partidului Rusia Unită din oraşul Melitopol, unde aveau loc pregătiri pentru un pseudo-referendum privind regiunea Zaporojie, relatează The New Voice of Ukraine.

Rusia planifică referendumuri ilegale în zonele pe care le-a ocupat în Ucraina, cu scopul de a-şi justifica pretenţiile de anexare a mai multor teritorii ucrainene.

“În Melitopolul ocupat temporar, o nouă explozie s-a auzit în cursul nopţii în apropierea sediului central al partidului ‘Rusia Unită’, unde se desfăşoară pregătirile pentru aşa-numitul ‘referendum’”, a transmis Direcţia.

La rândul său, primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a confirmat atacul:

“Există declaraţii concrete conform cărora a fost anunţată o vânătoare împotriva tuturor celor implicaţi în pseudo-referendumul din partea temporar ocupată a regiunii Zaporojie. Acest lucru indică faptul că forţele de rezistenţă vor fi cu siguranţă împotriva ‘referendumului’ şi vor acţiona, vor face tot posibilul pentru a preveni o astfel de acţiune”, a precizat Fedorov.

Sediul partidului Rusia Unită se află în complexul comercial Foxtrot din centrul oraşului Melitopol.

Nu au existat victime în urma exploziei, a precizat ziarul local RIA Melitopol. Cu toate acestea, faţada centrului comercial în care se află sediul partidului a fost deteriorată semnificativ.

RIA Melitopol susţine că explozia a fost opera partizanilor ucraineni.

Totodată, marţi, presa locală a raportat că partizanii au încercat să asasineze, în apropiere de Melitopol, doi “membri ai comisiei” care lucrează la pregătirile pentru falsul referendum.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe