Partizani ucraineni detonează o bombă în aproprierea sediului partidului Rusia Unită din oraşul ocupat Melitopol

O explozie loveşte în apropierea sediului partidului Rusia Unită din Melitopol
O explozie loveşte în apropierea sediului partidului Rusia Unită din Melitopol (AFU StratCom)

Direcţia de comunicare strategică a Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat miercuri, pe canalul său de Telegram, că a avut loc o explozie în apropierea sediului partidului Rusia Unită din oraşul Melitopol, unde aveau loc pregătiri pentru un pseudo-referendum privind regiunea Zaporojie, relatează The New Voice of Ukraine.

Rusia planifică referendumuri ilegale în zonele pe care le-a ocupat în Ucraina, cu scopul de a-şi justifica pretenţiile de anexare a mai multor teritorii ucrainene.

“În Melitopolul ocupat temporar, o nouă explozie s-a auzit în cursul nopţii în apropierea sediului central al partidului ‘Rusia Unită’, unde se desfăşoară pregătirile pentru aşa-numitul ‘referendum’”, a transmis Direcţia.

La rândul său, primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a confirmat atacul:

“Există declaraţii concrete conform cărora a fost anunţată o vânătoare împotriva tuturor celor implicaţi în pseudo-referendumul din partea temporar ocupată a regiunii Zaporojie. Acest lucru indică faptul că forţele de rezistenţă vor fi cu siguranţă împotriva ‘referendumului’ şi vor acţiona, vor face tot posibilul pentru a preveni o astfel de acţiune”, a precizat Fedorov.

Sediul partidului Rusia Unită se află în complexul comercial Foxtrot din centrul oraşului Melitopol.

Nu au existat victime în urma exploziei, a precizat ziarul local RIA Melitopol. Cu toate acestea, faţada centrului comercial în care se află sediul partidului a fost deteriorată semnificativ.

RIA Melitopol susţine că explozia a fost opera partizanilor ucraineni.

Totodată, marţi, presa locală a raportat că partizanii au încercat să asasineze, în apropiere de Melitopol, doi “membri ai comisiei” care lucrează la pregătirile pentru falsul referendum.