Parlamentul israelian a votat o lege care permite autorităţilor să afle numele persoanelor nevaccinate

.
. (pixabay.com)

O lege adoptată cu 30 de voturi pentru şi 13 împotrivă în Knesset-ul israelian dă autorităţilor locale, directorului general al Ministerului Educaţiei şi unor membri ai Ministerului Afacerilor Sociale posibilitatea de a cere să le fie comunicate numele, adresele şi numerele de telefon ale persoanelor nevaccinate.

Motivul oficial al introducerii acestei legi este de a "permite acestor organisme să încurajeze oamenii să se vaccineze, adresându-se lor personal", potrivit unui comunicat al parlamentului israelian.

Legea este valabilă trei luni sau până când pandemia va fi declarată încheiată.

Iniţiativa a generat temeri privitoare la încălcarea dreptului la viaţa privată a cetăţenilor care refuză să se vaccineze.

Israelul şi-a redeschis duminică centrele comerciale şi comerţul stradal pentru întreaga populaţie, după trei valuri de restricţii asupra libertăţilor de mişcare de la începutul epidemiei de virus Wuhan.

Însă anumite locuri sunt deschise doar persoanelor care pot prezenta "insigna verde", semn că purtătorii au făcut a doua doză de vaccin în urmă cu cel puţin o săptămână sau că s-au recuperat după boala COVID-19, produsă de virusul Wuhan.

Comunicatul Knesset-ului (parlamentul) afirmă că informaţiile personale nu pot fi utilizate în alte scopuri decât cel de a-i încuraja pe oameni să se vaccineze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe