Paleologu: Iohannis îşi imaginează că diplomaţia se reduce la poze cu lideri mondiali

Theodor Paleologu
Theodor Paleologu (Epoch Times România)

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, a susţinut, luni, că, deşi România riscă să fie eliminată din orice proiect european de cercetare major, preşedintele Klaus Iohannis consideră că diplomaţia se reduce la poze cu lideri mondiali şi că problemele se rezolvă de la sine dacă sunt ignorate.

“Am spus-o în mod constant, ‘fără proşti’ este un slogan mai radical decât ‘fără corupţi’. Prostia poate fi cauză a corupţiei sau factor favorizant al corupţiei. Concret, unii sînt hoţi pentru că nu-i duce mintea la altceva: în aceste cazuri prostia este cauza corupţiei. Alţii favorizează corupţia prin neglijenţă, tembelism, nepricepere, nepăsare, mîndrie prostească: în aceste cazuri prostia este factor favorizant”, a explicat Paleologu, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, a continuat fostul ministru, o ilustrare perfectă a “acestor adevăruri” este situaţia laserul de la Măgurele pentru care va trebui, aşa cum avertizează Comisia Europeană, “să rambursăm integral sumele colosale investite”.

De altfel, Paleologu a atenţionat că mai gravă decât paguba materială este previzibila eliminare a României din orice mare proiect european de cercetare.

“Te-ai aştepta ca un preşedinte fizician să priceapă cît de cît despre ce e vorba. Dar domnul Iohannis îşi imaginează că diplomaţia se reduce la poze cu lideri mondiali şi că ignorarea problemelor duce la rezolvarea lor de la sine”, a precizat fostul ministru.

Nu în ultimul rând, Theodor Paleologu a criticat că, şi în acest caz, poate observa “veşnica tendinţă românească de a găsi scuze pentru indolenţă: nu e treaba preşedintelui”.

“Citiţi constituţia, oameni buni: preşedintele este cel care conduce diplomaţia română şi are prerogativa de a se adresa parlamentului şi naţiunii în ansamblul său”, a conchis Paleologu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne