(P) Cum faci curăţenia de sărbători să fie profitabilă? Vinde cărţile vechi din bibliotecă!

Vinde cărţile vechi.
Vinde cărţile vechi. (Unsplash.com)

Atunci când sărbătorile de iarnă sau un eveniment important se apropie, oamenii sunt foarte preocupaţi de felul în care arată casa lor. De aceea, îşi alocă mai mult timp pentru curăţenie şi reorganizarea casei. O modalitate eficientă de a câştiga spaţiu este vânzarea cărţilor vechi, ce sunt îngrămădite pe rafturile din bibliotecă şi pe care nu mai doreşte nimeni din familie să le citească.

Vânzarea cărţilor, dicţionarelor şi enciclopediilor vechi din biblioteca personală este în interesul proprietarului, care câştigă, fără efort, spaţiu şi un venit suplimentar, pe care îl poate investi mai departe în alte cărţi sau în cadouri de Crăciun.

De ce vânzarea cărţilor vechi este o idee bună?

Sunt multe motive pentru care vânzarea cărţilor vechi către un anticariat cu experienţă, aşa cum este Anticariat-Carti.com, se poate dovedi a fi o idee foarte inspirată. Mulţi pasionaţi de lectură îşi achiziţionează cărţi noi periodic şi îndată ce le parcurg le depozitează pe rafturile bibliotecii. Rareori se întâmplă ca respectivele titluri să mai fie recitite.

În aceste condiţii, vânzarea lor la anticariat este o soluţie prin care se eliberează spaţiu şi se recuperează o parte din investiţia iniţială. Oricine poate lua în calcul această variantă, inclusiv studenţii, care deţin de obicei multe manuale şi uneori dicţionare. Dacă au nevoie de un venit în plus, aceştia pot să vândă rapid cărţile pe care nu le mai folosesc, mai ales în condiţiile în care pot accesa informaţia respectivă pe internet.

Cu prilejul curăţeniei de sărbători, eliberarea bibliotecii poate fi văzută ca o oportunitate de rotunjire a bugetului şi de a obţine, fără prea mult efort, un venit suplimentar. În momentul vânzării la anticariat, preluarea cărţilor se face de la adresa celui care îşi exprimă intenţia de a îşi valorifica în bani o parte din volume sau chiar întreaga bibliotecă.

Ce cărţi se află la mare căutare printre anticari?

Anticarii şi-au adaptat activitatea după tendinţele moderne, astfel că sunt acum dispuşi să meargă acasă la vânzătorii de carte pentru evaluarea, plata şi ridicarea volumelor. Prin intermediul acestui serviciu, oricine poate să vândă cărţi din confortul propriei case, fără a mai face deplasări şi fără a apela la serviciile poştale sau ale unui curier, care ar însemna cheltuieli în plus.

Prin anunţurile de tipul „cumpărăm cărţi din toate domeniile”, anticarii îşi manifestă interesul pentru orice gen de carte. Asta înseamnă că se pot vinde tot felul de cărţi, de la romane de dragoste, până la colecţii întregi de enciclopedii. Dacă volumele sunt în stare bună, achizitorii de cărţi sunt disponibili să le preia, în urma unei evaluări.

Pentru că serviciul implică ridicarea cărţilor de acasă, evaluarea are loc tot la domiciliul vânzătorului, unde se face şi plata. În prezent, transformarea cărţilor vechi în bani este foarte simplă, deoarece totul se desfăşoară de acasă şi oferta este permisivă, dat fiind că se pot vinde cărţi din orice domeniu de interes.

Cei interesaţi de acest serviciu modern pot transforma curăţenia de sărbători într-o activitate profitabilă, prin vânzarea la Anticariat-Carti.com a volumelor vechi, pe care nu mai au în plan să le recitească sau care nu mai corespund cu interesele lor actuale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură