Orban: PNL vrea anticipatele. Avem nevoie de parteneri pentru asta, dar nu prea se înghesuie lumea

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, la postul B1 TV, că PNL susţine organizarea alegerilor anticipate cu condiţia să existe parteneri pentru această mişcare, adăugând că pe moment doar Alianţa USR-PLUS s-a declarat în favoarea anticipatelor.

“PNL a anunţat încă de la începutul demarării moţiunii de cenzură, din septembrie, că varianta cea mai corectă este reîntoarcerea la popor, pentru a reîmprospăta voinţa cetăţenilor, care este diferită complet astăzi faţă de voinţa care a generat actualul Parlament. Noi susţinem alegerile anticipate, problema este să avem parteneri la aceste alegeri anticipate”, a precizat prim-ministrul.

În ceea ce priveşte acei parteneri, Ludovic Orban a subliniat că nu sunt prea mulţi cei care se bucură de această posibilitate.

“Deocamdată, singurii care s-au declarat în favoarea alegerilor anticipate sunt cei de la USR-PLUS. Până acum, alţii nu am auzit să se bucure de ideea anticipatelor, iar aici problema e următoarea. Oamenii trebuie să înţeleagă. Una este discursul politic, alta este posibilitatea de a realiza ceva efectiv”, a explicat premierul.

De asemenea, Orban a mai afirmat că, în cazul în care şi-ar da demisia în vederea îndeplinirii paşilor constituţionali necesari organizării alegerilor, s-ar putea ajunge la scenariul în care Parlamentul ar putea învesti următoarea propunere de premier, astfel încât să evite declanşarea scrutinului.

Intervenţia premierului a avut loc în contextul în care preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi seară, la TVR 1, că alegerile anticipate reprezintă o “temă falsă”, în condiţiile în care, în opinia sa, în România nu există nicio criză care să justifice organizarea lor.

“Anticipate sunt atunci când există o criză (...). Avem un guvern, avem un preşedinte ales, avem un Parlament, anul viitor urmează alegeri. Deci, care este logica anticipatelor? Anticipate se fac când nu se poate crea o majoritate care să dea un guvern. (...) Unde este criza în România? Nu faci anticipate pentru că într-un anumit moment, un anumit partid stă mai bine în anumite sondaje şi atunci toată logica democratică se ghidează după sondajele de opinie sau cât de bine stă cineva în alegeri”, a susţinut liderul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne