Orban îi dă indicaţii ministrului Claudiu Năsui: Asta e prioritar!

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Facebook / ludovicorban.ro)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, i-a transmis, luni, la Parlament, ministrului Economiei, Claudiu Năsui, că una dintre priorităţile Guvernului se referă la programele de sprijinire a mediului de afaceri, adăugând că este nevoie de “dialog” şi “soluţionare mai rapidă a problematicii”.

“Îi voi exprima d-lui prim-ministru şi d-lui Năsui toate punctele mele de vedere. Trebuie acordată o atenţie foarte mare tuturor programelor de susţinere a mediului de afaceri. Asta e prioritar, din punctul meu de vedere. Nu cred că trebuie o discuţie cu premierul ca să fie prelungite nişte măsuri care în mod evident au ajutat sectorul privat, mediul de afaceri.

Sunt chestiuni care trebuie să genereze o reacţie mai rapidă, prin circuitul de avizare să se dea soluţii mai rapide, pe alte teme care sunt pe agenda ministerului trebuie o mai mare aplicare spre dialog şi o soluţionare mai rapidă a problematicii”, a afirmat liderul PNL, citat de Digi 24.

Totodată, Orban a precizat că a avut loc şi o discuţie legată de Pilonul 3 a capitalului de investiţii, adăugând că, în acea privinţă, ministrul Năsui “trebuie să asigure derularea procedurii în condiţiile legale şi mai ales în condiţiile în care noi am obţinut această finanţare din fonduri europene pentru a susţine întreprinderile mici şi mijlocii şi aceşti bani trebuie să ajungă cât mai repede în condiţii de legalitate la companiile care au nevoie şi au dreptul legal de a beneficia de această formă de sprijin”.