Orban aruncă la coş moţiunea de cenzură anunţată de PSD: Şansa să treacă este egală aproape cu zero

Florin Citu si Ludovic Orban - gov.ro
Florin Citu si Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, este ferm convins că moţiunea de cenzură anunţată de liderul social-democraţilor împotriva Guvernului nu are şanse să treacă la votul din Parlament.

Întrebat dacă această moţiune de cenzură ar avea şanse să treacă, Ludovic Orban a replicat, potrivit b1.ro: "Sub nicio formă. Este un exerciţiu democratic pe care şi noi l-am folosit. Moţiunea de cenzură este un moment de exprimare al opoziţiei, în care poate să-şi permită să adreseze critici, dar şansa unei moţiune de cenzură de a trece este egală aproape cu zero".

Reamintim că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, la Antena 3, faptul că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu până la finalul acestei sesiuni parlamentare.

"Este o obligaţie! La ceea ce se întâmplă în România suntem obligaţi faţă de români să facem tot ce ţine de noi să treacă această moţiune de cenzură. Dacă trece moţiunea de cenzură, vom veni cu programul nostru de guvernare, cu o altă filozofie şi abordare a acestei crize atât în Sănătate cât şi în Economie şi nu avem nicio problemă să ne asumăm guvernarea. Până acum este o decizie a partidului, că propunerea PSD pentru funcţia de prim-ministru este domnul Alexandru Rafila. Nu este altă decizie. Deci, dacă mă întrebaţi în acest moment, domnul Alexandru Rafila este propunerea PSD", a declarat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, social-democraţii nu au cum să mai facă vreodată guvernare comună cu liberalii, "cel puţin în acest ciclu electoral".

"Şi atunci vom veni cu o propunere de prim ministru şi ne vom creiona o majoritate. Dar să ajungem acolo! Momentan avem un Guvern, cu anumite responsabilităţi, pe care nu le respectă, şi când vom depune moţiunea de cenzură, categoric ne asumăm guvernarea. Fără doar şi poate. Să ştiţi că un exerciţiu democratic înseamnă şi alegeri anticipate. De ce le excludem? Care este problema? 30 de zile, facem alegeri... Am făcut alegeri, în plină pandemie, în vârful pandemiei. Pentru că aşa a vrut preşedintele. A vrut guvernul său. Să îi trăiască! Să se ocupe, să îi stăpânească! Să le ceară să facă lucrurile pentru care i-a desemnat acolo! Nu să se certe", a adăugat Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne