Ofiţer de informaţii militare rus, rănit într-un atentat cu maşină-capcană la Moscova [Kommersant]

Atentat la Moscova, în urma căruia a fost rănit un ofiţer al agenţiei ruse de informaţii militare (Screenshot)
Redacţia
25.07.2024

Un ofiţer al agenţiei ruse de informaţii militare a fost rănit miercuri în urma unei explozii provocate de o maşină-capcană în nordul Moscovei, conform relatărilor ziarului Kommersant.

Potrivit Reuters, Ministerul rus de Interne a confirmat că două persoane au fost rănite în urma detonării unui dispozitiv neidentificat şi că a fost deschis un dosar penal în acest caz.

Alexandr Bortnikov, şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), a anunţat pe canalul Telegram SHOT că suspectul a fugit în Turcia şi că FSB colaborează pentru extrădarea acestuia. Mai târziu, miercuri, ministrul turc de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat într-o postare pe platforma X că un cetăţean rus suspectat de atac a fost arestat în Bodrum, după ce a sosit din Moscova cu avionul.

Imaginile difuzate de presa rusă au surprins momentul exploziei care a distrus o Toyota Land Cruiser, la scurt timp după ce ofiţerul şi o femeie neidentificată au urcat în vehicul. Potrivit Kommersant, ofiţerul rănit servea în cadrul Direcţiei principale a Statului Major al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, cunoscută sub numele de GRU.

Baza, o publicaţie cu surse în serviciile de securitate ruse, a confirmat că bărbatul rănit este ofiţer GRU. Agenţia de presă de stat TASS a raportat că ofiţerul şi soţia sa au fost răniţi în explozie, menţionând că picioarele bărbatului au fost grav afectate. Alte cinci maşini au fost avariate în urma deflagraţiei, a mai precizat agenţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor