Oficialii americani sunt tot mai frustraţi de lipsa transparenţei la agenţia de sănătate publică

.
. (pixabay.com)

Oficialii din conducerea administraţiei Biden sunt din ce în ce mai frustraţi de lipsa de vizibilitate internă a datelor colectate de CDC - agenţia de sănătate publică a SUA - în special cele legate de răspândirea tulpinii Delta a virusului Wuhan, potrivit publicaţiei Axios.

Vineri a avut loc o comasare a datelor internaţionale colectate de numeroase organizaţii, privind vaccinul împotriva virusului Wuhan.

Un studiu din Africa de Sud a constatat că vaccinul Johnson & Johnson este eficient împotriva variantei Delta, împiedicând în special decesele survenite ca urmare a infecţiei, relatează Reuters.

Public Health England a publicat date colectate până la sfârşitul lunii iulie, care arată că persoanele vaccinate sunt mai puţin susceptibile să se infecteze cu tulpina Delta, decât cele nevaccinate. Dar cele infectate, pot fi la fel de contagioase.

La începutul săptămânii trecute, Imperial College London a lansat un studiu care a constatat că eficacitatea vaccinului împotriva variantelor simptomatice a scăzut semnificativ odată cu răspândirea variantei Delta în Marea Britanie.

Între timp, CDC a publicat şi date despre eficacitatea vaccinurilor la americanii vârstnici, însă acestea sunt doar din luna aprilie, înainte ca Delta să devină varianta dominantă în SUA.

De asemenea, CDC a publicat alte două studii mai mici despre eficacitatea vaccinului, care au inclus date până în iunie, dar care au avut loc în locaţii geografice specifice.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat săptămâna trecută că agenţia „lucrează activ” pentru a-şi actualiza datele „în contextul variantei Delta”.

Oficialii americani se plâng de faptul că datele coroborate care urmăresc eficacitatea vaccinurilor în grupuri specifice - cum ar fi americanii vârstnici - sunt cele mai importante, însă nu sunt oferite.

Administraţia Biden încearcă să afle cât de bine protejate sunt diferitele grupuri demografice de virusul Wuhan şi pentru cât timp.