Oficial: Meciurile din Liga I vor fi conduse de 5 arbitrii din 2014

(Matthew Lewis / Getty Images)
P. P.
23.12.2013

Preşedintele Comisiei Centrale de Arbitrii, Alexandru Deaconu a anunţat în timpul unei conferinţe de presă, televizată de digi sport 3, o serie de schimbări ce vor fi puse în aplicare din 2014.

La începutul discursului său Deaconu a analizat parcursul arbitrajului românesc din ultimul an şi a anunţat schimbările ce vor fi implementate în 2014.

”Ni s-a aprobat cererea pentru a avea arbitri adiacenţi din 2014. Am primit 45.000 de euro de la UEFA pentru a doua jumătate a campionatului, iar în vară vom primi încă 45.000, pentru a continua implementarea sistemului. Ne ajung pentru a acoperi 90 de meciuri, din mai mult de 306 din campionat şi Cupa României. Vom sta la masă şi vom vedea ce va fi, probabil cluburile ar putea veni cu restul de bani pentru a completa”, a precizat Alexandru Deaconu.

Începând cu sezonul de primăvară al actualei ediţii de campionat se vor mai repartiza doi arbitri la unele din meciurile alese de LPF şi FRF. Conform noilor reglementări, costurile suplimentare vor fi suportate de cluburile din Ligă, restul banilor venind din partea forului fotbalistic european.

”În funcţie de ce vor hotărî Liga şi FRF, vom alege meciurile unde brigăzile vor fi formate din 5 arbitri. E posibil să facem în aşa fel încât şi meciurile care nu vor fi pe acea listă să aibă parte de astfel de brigăzi. Ori le permitem cluburilor să solicite acest lucru şi să acopere costurile, ori vom cere ca fiecare echipă din Liga 1 să cotizeze pentru a avea la fiecare meci brigăzi cu arbitri adiţionali” a mai spus preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor