"Nu ne-au mai primit cu produse româneşti pe rafturi" - Şef al fermierilor acuză o răzbunare a supermarketurilor cauzată de plafonările Guvernului

Supermarket (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.07.2024

Preşedinte al Sindicatului Fermierilor Patrioţi din România, Ştefan Muscă, a explicat, în emisiunea "Politica Zilei" de la postul B1 TV, cam ce efect au la nivel de supermarketuri plafonările de preţuri la diverse alimente impuse de Guvern. Este un dezastru pentru producătorii români.

Jurnalistă: Ordonanţa asta cu plafonarea adaosurilor comerciale pentru produse româneşti... au zis că neapărat, neapărat o s-o dea pentru produsele noastre româneşti. Acum aflăm că şi asta s-a amânat. Dvs. o vedeaţi necesară sau şi asta vă punea beţe în roate? Că şi cealaltă sigur v-a pus.

Ştefan Muscă: Să vă spun ce s-a întâmplat cu ordonanţa. Pentru consumatori era bună. Noi, această ordonanţă, de câte ori am dat-o la anumite produse, oamenii ăştia cu supermarketuri sunt veniţi în România să facă bani. Ei au un business şi un plan de afaceri pe care îl fac la început de an. Dacă nu câştigă banii ăia care şi-au pus în gând, schimbă directorii, schimbă conducerea. Ei sunt veniţi să facă profituri.

Ce s-a întâmplat? Când au zis, "dom'le, plafonăm cartonul de 20 de ouă", a doua zi îl găseai numai pe acela de 30, ca să nu fie obligat supermarketul să plafoneze. Când au zis, "dom'le, litrul de lapte la 1,5 kg", nu mai găseai nici din ăla. Când a fost vorba de pâine de 300 grame, n-am mai găsit nici pâine de 300 grame, am găsit de 400.

Dar, mai mult, ce s-a întâmplat cu supermarketul în momentul când ei tot au discutat şi au aplicat această ordonanţă? Din momentul acela ne-au delistat de la raft toate produsele româneşti. Deci, ca să se răzbune pe noi, nu ne-au mai primit cu produse româneşti pe rafturi. Deci, această ordonanţă nouă ne-a făcut foarte mult rău.

Jurnalistă: Şi probabil că şi asta cu produse româneşti v-ar fi făcut, pentru că se reduce oricum, profiturile sunt mici, preţurile sunt mari, costurile dv. şi cu energia şi cu toate, unde naiba să mai şi plafonăm?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor