“Nu mai am nimic în comun cu cei care conduc acum USR-ul” - O nouă demisie sonoră din tabăra useriştilor

Ilinca Macarie
Ilinca Macarie (Facebook / Ilinca Macarie)

Ilinca Macarie, membru fondator al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, şi-a anunţat, vineri, demisia din USR, afirmând că nu mai are nimic în comun cu actuala conducere a partidului şi cu viziunea acestora. Este a doua demisie din USR în aceeaşi zi după anunţul similar făcut de fosta senatoare Florina Presadă.

„În sfârşit. Am demisionat din USR. Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia. Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant. Poate pentru că mai speram în ceva? Nu cred. Dar despărţirile în general sunt grele, aşa că a durat un pic. E clar, nu, de ce plec? Nu mai am ce face aici. Sunt membru fondator USB şi m-am băgat în politică pentru că voiam să fac ceva concret şi ştiam ce vreau să fac. Ştiam că pot face, numai să fiu lăsată. Nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori (episodul Odăi a pus capac)”, a precizat Ilinca Macarie.

În ciuda deciziei luate, Macarie a transmis că nu regretă faptul că a făcut parte din această “poveste”, adăugând că a avut nişte aşteptări “nerealiste” şi că lucrurile nu s-au schimbat atât de radical precum şi-ar fi dorit.

„Era imposibil ca după nenorociţii ăia de la PSD să vină unii de la polul opus: şcoliţi, cu caracter impecabil, culţi, generoşi, empatici. Nu se poate aşa ceva, nu permite fizica. Aşa că politica românească se transformă în ritmul ei”, a mai afirmat userista.

Totodată, Ilinca Macarie şi-a exprimat speranţa că, la un moment dat, vor apărea persoane care vor să facă o politică bazată pe “empatie” şi “responsabilitate”, exact aşa cum îşi doreşte şi ea.

„Aceşti oameni există deja printre noi şi experienţa USR a fost o şcoală extrem de utilă. Sper să o valorifice. Sper să o valorific”, a conchis Macarie.

Reamintim că, vineri, fosta senatoare USR Florina Presadă şi-a dat demisia din cadrul partidului condus de Dan Barna, pe motiv că dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparenţă şi „politica de gaşcă” au devenit „emblematice pentru noul USR”.

„Momentul despărţirii de USR. Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea dar privind spre viitor. Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcţie politică de ceva vreme iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizaţie.

Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparenţă şi politica de gaşcă au devenit emblematice pentru noul USR. Numirile politice pentru anumite poziţii sunt fireşti şi pot accepta că cei ajunşi la putere îi vor prefera pe unii în detrimentul altora, dacă au de ales între oameni cu competenţe similare. Dar ce nu pot accepta este ca în urma acestor numiri să aibă de suferit serviciul public sau ca aceste numiri să nu ţină cont deloc de competenţe”, a afirmat fosta senatoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne