Novak Djokovic a cucerit turneul de Mare Şlem de la Wimbledon! Declaraţiile marelui campion sârb

Jucătorul sârb la învins în ultimul act pe australianul Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3). Veteranul de 35 de ani contabilizează acum şapte trofee câştigate pe iarba de la All England Club.
Tenismanul sârb Novak Djokovic. (Novak Djokovic/facebook)
Marius Drăgoi
11.07.2022

Novak Djokovic (35 ani, 3 ATP) continuă să domine lumea tenisului masculin.

În dauna vârstei înaintate acesta continuă să performeze, şi să ţină piept cu stoicism puternicilor rivali din lumea sportului alb. Acesta a reuşit, duminică, să câştige turneul de Mare Şlem de la Wimbledon după o finală jucată în compania sportivului din Australia, Nick Kyrgios (27 ani, 45 ATP).

Sârbul s-a impus în patru seturi după trei ore şi 1 minut de joc efectiv, scor final 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3).

"Nu mai am cuvinte pentru ceea ce înseamnă acest turneu, acest trofeu pentru mine, pentru echipa mea, pentru familia mea", a declarat Djokovic la prezentarea trofeului.

"Am spus acest lucru de multe ori. Întotdeauna a fost şi va fi cel mai special turneu din inima mea, cel care m-a motivat, care m-a inspirat să încep să joc tenis într-o mică staţiune montană din Serbia, unde părinţii mei aveau un restaurant.

Aveam patru sau cinci ani şi l-am văzut pe Pete Sampras câştigând primul său Wimbledon în 1993. I-am rugat pe tata şi pe mama să-mi cumpere o rachetă, iar prima mea imagine despre tenis a fost iarba şi Wimbledon. Întotdeauna am visat să vin aici, doar să joc pe acest teren, iar apoi să îmi realizez visul din copilărie de a câştiga acest trofeu. De fiecare dată devine mai semnificativ şi mai special, aşa că sunt foarte binecuvântat şi foarte recunoscător că mă aflu aici cu trofeul."

Este cel de-al 7 turneu de la Wimbledon câştigat de sârb (2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 şi 2022).

De menţionat că Kyrgios a acces în finală după retragerea spaniolului Rafael Nadal, care a acuzat o accidentare în zona abdominală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor