Novak Djokovic a cucerit turneul de Mare Şlem de la Wimbledon! Declaraţiile marelui campion sârb

Jucătorul sârb la învins în ultimul act pe australianul Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3). Veteranul de 35 de ani contabilizează acum şapte trofee câştigate pe iarba de la All England Club.
Tenismanul sârb Novak Djokovic.
Tenismanul sârb Novak Djokovic. (Novak Djokovic/facebook)

Novak Djokovic (35 ani, 3 ATP) continuă să domine lumea tenisului masculin.

În dauna vârstei înaintate acesta continuă să performeze, şi să ţină piept cu stoicism puternicilor rivali din lumea sportului alb. Acesta a reuşit, duminică, să câştige turneul de Mare Şlem de la Wimbledon după o finală jucată în compania sportivului din Australia, Nick Kyrgios (27 ani, 45 ATP).

Sârbul s-a impus în patru seturi după trei ore şi 1 minut de joc efectiv, scor final 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3).

"Nu mai am cuvinte pentru ceea ce înseamnă acest turneu, acest trofeu pentru mine, pentru echipa mea, pentru familia mea", a declarat Djokovic la prezentarea trofeului.

"Am spus acest lucru de multe ori. Întotdeauna a fost şi va fi cel mai special turneu din inima mea, cel care m-a motivat, care m-a inspirat să încep să joc tenis într-o mică staţiune montană din Serbia, unde părinţii mei aveau un restaurant.

Aveam patru sau cinci ani şi l-am văzut pe Pete Sampras câştigând primul său Wimbledon în 1993. I-am rugat pe tata şi pe mama să-mi cumpere o rachetă, iar prima mea imagine despre tenis a fost iarba şi Wimbledon. Întotdeauna am visat să vin aici, doar să joc pe acest teren, iar apoi să îmi realizez visul din copilărie de a câştiga acest trofeu. De fiecare dată devine mai semnificativ şi mai special, aşa că sunt foarte binecuvântat şi foarte recunoscător că mă aflu aici cu trofeul."

Este cel de-al 7 turneu de la Wimbledon câştigat de sârb (2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021 şi 2022).

De menţionat că Kyrgios a acces în finală după retragerea spaniolului Rafael Nadal, care a acuzat o accidentare în zona abdominală.