Noul ministru PSD de Finanţe începe în forţă. De la care ministere taie bani?

Adrian Câciu
Adrian Câciu (Facebook / A.Caciu)

Adrian Câciu, propunerea PSD pentru funcţia de ministru de Finanţe, a declarat, joi, la Antena 3, că rectificarea bugetară va fi aprobată vineri de noul Guvern şi a dat asigurări că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp. Totodată, Câciu a susţinut că programul privind compensarea facturilor nu va fi afectat.

“Pensiile şi salariile se primesc la timp. Toate plăţile sociale se vor face la timp. Am publicat proiectul de rectificare, vom mai discuta pe el astfel încât vineri să nu existe probleme şi să aprobăm rectificarea. Ţinta este ca toată lumea să primească ce are de primit şi să nu depăşim ţinta de deficit. Am stat până la ora 2 azi noapte să analizăm proiectul de rectificare, sunt prinşi banii pentru educaţie şi sănătate, totul este rezolvat”, a precizat Câciu, citat de spotmedia.ro.

În ceea ce priveşte banii care se vor tăia de la Ministerul Energiei, Câciu a afirmat că suma respectivă nu este de la programul care prevede compensarea facturilor, deoarece acesta nu era cuprins în schema de buget:

“Nu se taie bani de la Ministerul Energiei, se creează o nouă linie bugetară. Nu va fi afectat programul privind compensarea facturilor, pentru că aceşti bani nu au fost prevăzuţi în buget iniţial. Programul a apărut după.”

În ceea ce priveşte Ministerul Agriculturii, Câciu a transmis că vor fi luaţi banii care nu au fost cheltuiţi:

“La Ministerul Agriculturii nu se ia niciun ban din ce era prevăzut pentru luna decembrie, s-au prevăzut sume care nu s-au cheltuit. Luăm bani pentru că nu s-au cheltuit bani.”

Remarcile lui Câciu vin în contextul în care, potrivit proiectului de rectificare bugetară, de la Energie se vor lua 172,8 milioane de lei, iar de la Agricultură 2.314,3 milioane lei, per sold.