Nou protest contra măsurilor de prevenire a pandemiei. Participanţii s-au oprit în faţa Ambasadei Rusiei ca să aplaude

Protest
Protest (Aktual24)
Loredana Diacu
15.07.2020

Câteva zeci de persoane s-au strâns din nou, marţi, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva legii carantinei şi faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru stoparea extinderii pandemiei. Potrivit Aktual24.ro, trei manifestanţi care au reacţionat violent au fost luaţi cu dubele de jandarmi.

Unul dintre aceştia este Ovidiu Grosu, personaj care în live-urile sale de pe Facebook vorbeşte de luptă până la moarte contra autorităţilor dacă acestea impun noi restricţii şi ameninţă cu "trupe paramilitare" aduse din afara ţării pentru a lupta contra guvernanţilor.

Potrivit sursei citate, jandarmeria a anunţat la ora 19.00, prin portavoce, că manifestanţii au timp 10 minute să părăsească Piaţa Victoriei, pe motiv că încalcă legea, adunările publice fiind interzise în perioada stării de alertă. Jandarmii au avertizat că în caz contrar, protestatarii vor fi amendaţi individual. Cea mai mare parte dintre protestatari s-a conformat, dar Grosu ar fi reacţionat în faţa jandarmilor, astfel încât a fost luat pe sus. Un alt manifestant a aruncat cu o sticlă de apă în dubă, şi acesta a fost apoi luat de jandarmi.

Ulterior, încă un manifestant agresiv a fost luat pe sus. Ulterior, Jandarmeria a anunţat că două persoane au fost duse la Poliţie pentru a fi identificate şi sancţionate, după ce au refuzat să se legitimeze la cererea forţelor de ordine.

Din Piaţa Victoriei, protestatarii au mers la sediile PNL şi PSD, unde au scandat lozinci. În drum s-au oprit la Ambasada Rusiei, unde au aplaudat, anunţă G4Media.

Dintr-un fragment de filmare apărut în spaţiul public ulterior ar reieşi că de fapt protestatarii au aplaudat nu Rusia ci pe Vladimir Putin, respectiv politica faţa de Siria, conservatorismul etc.

Protestul împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei este organizat de Iosefina Pascal, o apariţie frecventă şi apreciată de Antena 3 şi Sputnik, oficiosul Kremlinului. Pascal apare la rubrica "service providers" pe pagina de europarlamentar a Mariei Grapini, trimisă în PE de PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor